Amerikaans vicepresident Mike Pence.
Volledig scherm
Amerikaans vicepresident Mike Pence. © AFP

VS wil "ruimtemacht" al tegen 2020 oprichten

De Verenigde Staten streven naar de oprichting van een Space Force tegen 2020 als zesde entiteit binnen de Amerikaanse strijdkrachten. Dat heeft vicepresident Mike Pence vandaag in het Pentagon in Washington aangekondigd. Het plan voor de verdediging van de ruimte heeft nog wel de goedkeuring van het Congres en een begroting nodig.

11 reacties

  • Marie Vandam

    6 jaar geleden
    Hoe is die er nog niet???
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Waar gaan ze die stationeren. Misschien op de danskoord tussen aarde en maan gespannen. Dan kunnen ze op een lijntje lopen. Niemand van buiten ons melkwegstelsel (ook binnen niet) heeft ons al ooit aangevallen. Begin maar al de Andromedanevel als Amerikaans grondgebied te verklaren.
  • Miguel Leboucq

    6 jaar geleden
    Tja, het zal wel technologische vooruitgangen met zich meebrengen. Vergeet niet dat titaanlegeringen (kunstheupen),GPS, de microgolfoven, kevlar,enz... die dagelijks gebruikt worden eerst ontwikkeld werden voor militaire doeleinden
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Europa is niet eens in staat een ruimte sonde reis tot een goed einde te brengen. US wel en is nu al klaar om een Space Force op te richten. Ook Rusland, China, Japan staan verder dan wij. Wij hebben het potentieel maar zijn wel het Bokrijk van de ruimte technologie.
  • mark germanus

    6 jaar geleden
    t'Is nog niet genoeg dat ze baas willen spelen over onze aardbol, willen ze nog ook baas zijn in space! Die zijn werkelijk aan het doordraaien in de US.Mankeert er nog aan dat de Russen dat ook willen?