Nieuw-Zeeland zal volgend jaar plastic zakjes verbannen. Dat kondigde premier Jacinda Ardern vandaag aan. Winkeliers krijgen zes maanden de tijd om over te schakelen naar andere, milieuvriendelijke alternatieven.
Volledig scherm
Nieuw-Zeeland zal volgend jaar plastic zakjes verbannen. Dat kondigde premier Jacinda Ardern vandaag aan. Winkeliers krijgen zes maanden de tijd om over te schakelen naar andere, milieuvriendelijke alternatieven. © AFP

Nieuw-Zeeland verbiedt plastic zakjes

Nieuw-Zeeland zal volgend jaar plastic zakjes verbieden. Dat kondigde premier Jacinda Ardern vandaag aan. Winkeliers krijgen zes maanden de tijd om over te schakelen naar andere, milieuvriendelijke alternatieven. “We schaffen plastic tasjes voor eenmalig gebruik (single-use plastics) af, zodat we beter kunnen zorgen voor onze omgeving.”

12 reacties

  • karen de schutter

    5 jaar geleden
    Mie Vermeiren: ik zie uwe vent al let een handtas naar de bakker gaan :-o
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Plastiek zakjes. Waarom niet beginnen met de plastiek flessen. Dat zijn de grootste boosdoeners. Maar daar zijn jullie niet tegen opgewassen he. Enkel de kleine gebruikers en fabrikanten treffen zodat de groten dit kunnen gaan fabriceren. Daar zijn de regeringen goed in. Dat zijn meer inkomsten voor de lobbymensen.
  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Goed begin! België??
  • Mie Vermeiren

    6 jaar geleden
    Vraag maar eens 10cent; dan is het ineens niet meer nodig. Steek een paar textieltasjes in uw handtas en het is opgelost.
  • Lucien Mertens

    6 jaar geleden
    Bravo Nieuw Zeeland.