photo_news
Volledig scherm
© photo_news

"Treinen rijden (nog) minder stipt, dus stuurt NMBS doelstellingen bij. Naar beneden"

De NMBS en haar raad van bestuur hebben niet beslist om de stiptheidsdoelstelling -die dit jaar op 89 procent werd vastgelegd- te verlagen. Zo reageert het spoorbedrijf op berichtgeving in de krant L'Avenir. "We hebben niet beslist om de doelstelling te verlagen, al zijn we er ons wel van bewust dat de doelstelling op dit moment moeilijk haalbaar zal zijn", aldus woordvoerder Dimitri Temmerman.

51 reacties

  • Joris Janssens

    6 jaar geleden
    Ja, als elk boerengat een verbinding met Brussel wil en liefst nog naar de luchthaven ook... Dan creër je file.
  • Donald Borremans

    6 jaar geleden
    de lat lager leggen en 't is opgelost, in de privé mag je na de vergadering je autosleutels, laptop, gsm, enz gaan afgeven en je c4 tekenen, cheque ligt klaar !
  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    En daar is het weer mee opgelost zie!
  • geert vingerhoets

    6 jaar geleden
    het enige dat ze bij de NMBS deftig kunnen organiseren zijn stakingen
  • Paul Bogaerts

    6 jaar geleden
    De regering zal het wel oplossen, ze zullen waarschijnlijk nog een aantal bestuursleden aanstellen a 250000€ per jaar. Die dan zullen besluiten dat ze het niet alleen afkunnen en versterking vragen van onderdirecteurs en andere managers a 125000€ per jaar. Met nog een behoorlijke bonus erop natuurlijk. Dan nog wat politiek geparkeerden die nog nooit een trein gezien hebben. Dan is het opgelost! Werkvolk hebben ze niet nodig.
  1. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    55

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.