Schoolmeisjes ontdekken brand in woonhuis en voorkomen erger

© Guy Van Nieuwenhuysen

© RR

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Vijf schoolmeisjes van het Heilig-Grafinstituut hebben gisterenavond kunnen voorkomen dat een flatgebouw in de Schoolstraat helemaal uitbrandde. “Dankzij hen hebben we erger kunnen vermijden”, zegt majoor Gert Bax.

Guy Van Nieuwenhuysen

Manon, Ine, Eva, Kay en Brit waren gisterenavond rond 19 uur op weg naar huis van hun school in de Klinkstraat. “Op de hoek in de Schoolstraat zagen we rook uit een appartementsgebouw komen”, vertelt Manon. “De voordeur van het appartementsgebouw stond open. De hal hing vol zwarte rook. We hebben aangebeld, maar niemand reageerde. Dan hebben we de deur dichtgetrokken en zijn in de straat beginnen te roepen, tot er buurtbewoners de straat opkwamen en politie en brandweer hebben gebeld.”

Snel gereageerd

“De meisjes hebben er heel goed aan gedaan om de deur dicht te trekken”, komt een buurman tussen. “Dat heeft veel onheil voorkomen.” Majoor Gert Bax van brandweerzone Taxandria beaamt: “Omdat we tijdig zijn opgeroepen, hebben we de brand snel onder controle gekregen. Er hing een vettige zwarte rook in de traphal en de rookschade in het hele gebouw is aanzienlijk. Maar als we iets later waren geweest, hadden we hier in de straat wat voorgehad.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen