Nafi Thiam mag alweer een gouden medaille mee naar huis nemen.
Volledig scherm
Nafi Thiam mag alweer een gouden medaille mee naar huis nemen. © EPA

EK-goud voor Thiam in de zevenkamp! Nafi houdt stand in 800m en voltooit fenomenale grand slam: "Dit is gewoon gek"

EK atletiekNafi Thiam heeft nu ook Europees goud veroverd in de zevenkamp. De 23-jarige Naamse kon de schade beperken in de afsluitende 800 meter, waardoor ze de Britse Katarina Johnson-Thompson achter zich hield. De Duitse Carolin Schäfer werd derde.Thiam maakte eerder vandaag het verschil in het speerwerpen, waarin ze een worp van liefst 57m91 liet optekenen. Na de olympische en de wereldtitel heeft 'Nafi' nu ook Europees goud op zak, een fenomenale grand slam.

117 reacties

  • Walter De Vuyst

    6 jaar geleden
    En toch zijn er sportjournalisten die de prestaties van de Belgen minimaliseren zoals criticaster Hans Vandeweghe in 'De Morgen' die het niet kan verkroppen dat Thiam en de gebroeders Borlee de zo begeerde medailles in de wacht sleepten . Vandeweghe maakt er weer een Vlaams-Waalse tegenstelling van door zeilster en gouwgenote Emma Plasschaert naar voor te schuiven als kandidaat sportvrouw van het jaar op basis van een éénmalige prestatie .
  • Maria de swert

    6 jaar geleden
    Dat noemen ze nu een TOPATLEET , sommige sporters denken dat ook te zijn , maar komen zelfs nog niet in de buurt ! Chapeau meisje , grote klasse !!!
  • Theo Schuermans

    6 jaar geleden
    Puike prestatie, proficiat.
  • Jan Van den Bergh

    6 jaar geleden
    Toch de populariteit van het voetbal niet onderschatten , Willy . Ik denk niet dat er 500 mensen naar Brussel afreizen voor Nafi . Er stonden ook nergens grote schermen , de cafés zaten niet nokvol gisterenavond , heb geen toeterende auto's tegengekomen ....
  • Willy Govaert

    6 jaar geleden
    Als ze terug is in België : De grote markt in Brussel zal zwart zien van het volk met alles erop en eraan !! Zij zal her minstens verdienen , niet die omhoog gevallen voetballer van vorige maand !!!
  1. Zuur! Salpeter begaat monumentale blunder op de 5.000 m door een lap te vroeg te juichen om het zilver
    EK atletiek

    Zuur! Salpeter begaat monumenta­le blunder op de 5.000 m door een lap te vroeg te juichen om het zilver

    Ze was er het hart van in, Lonah Salpeter uit Israël. En dat terwijl ze iets eerder nog juichend over de meet had gelopen tijdens de 5.000 meter. De in Kenia geboren Salpeter balde net achter de Nederlandse Sifan Hassan haar vuisten, greep vervolgens met haar handen vol ongeloof naar haar gezicht, om dan te beseffen dat het... nog een ronde was. Ze werd prompt voorbijgelopen door de Turkse Yasemin Can en de Britse Eilish McColgan. Zuurder wordt het niet. Salpeter eindigde toch nog als vierde en liep zelfs een nationaal record, maar ook dat was haar niet gegund. Ze werd uiteindelijk ook nog eens gediskwalificeerd omdat ze over een kegeltje was gelopen. Het goud was voor de Nederlandse Hassan.
  2. Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
    Mijnenergie

    Klopt jouw energiefac­tuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?

    Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap.