Een patatje (100 gram) bevat 0,5 gram zout, zegt de Nederlandse Nierstichting
Volledig scherm
PREMIUM
Een patatje (100 gram) bevat 0,5 gram zout, zegt de Nederlandse Nierstichting © ANP

Nieuw onderzoek: zout lijkt ons juist te beschermen tegen hartfalen

TrouwIs zout goed of slecht voor onze gezondheid? Met nieuw onderzoek laait de discussie weer op.

40 reacties

  • Wim De Vos

    6 jaar geleden
    Zouden ze niet beter al die onderzoekers met hun gesubsidieerde onderzoeken naar huis sturen?
  • Jean Lazoore

    6 jaar geleden
    De ene keer is boter slecht, de andere keer niet meer. De ene keer is vet slecht, de andere keer niet meer. Idem met zout en andere producten. Al die onderzoeken , het is altijd goed voor iemand = Job creatie.
  • Jeroen Dekop

    6 jaar geleden
    Vandaag mag dat niet en morgen wel, geneeskunde en weerbericht hebben veel gemeen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Zout zorgt ervoor dat de hormonale en electrische processen in ons lichaam goed werken, dus ook ons hart. Wel kiezen voor het grijze of roze grof zout. Het gewone keukenzout is gemengd met zand en gemalen glas en dat beschadigt de aders. Ook vet hebben we nodig.
  • PIETER ROGIERS

    6 jaar geleden
    Wat gaat ze ons eigenlijk nog allemaal wijsmaken? 30 jaar lang maakte de margarine-industrie ons bijvoorbeeld bang van boter, vandaag tracht de veggie-industrie ons op alle mogelijke manieren een afkeer van vlees te doen krijgen. Er heeft altijd iemand belang bij het afbreken en/of promoten van iets!!