Er werden al 1.200 skeletten bovengehaald op de site in Ieper.
Volledig scherm
Er werden al 1.200 skeletten bovengehaald op de site in Ieper. © BELGAONTHESPOT

1.200 skeletten bovengehaald in Ieper: "Skeletten in kisten, halve kisten, vrouwen, kinderen, ... alles"

In het centrum van Ieper zijn 1.200 skeletten uit de middeleeuwen gevonden tijdens archeologische opgravingen. Twee maanden geleden was dat nog maar de helft. Naast de skeletten bieden de opgravingen vooral een unieke inkijk in de ontstaansgeschiedenis van de Kattestad.

26 reacties

  • leen hanssens

    6 jaar geleden
    Laat de doden in vrede rusten.
  • Maurits Van Nassau

    6 jaar geleden
    In 1600 slag bij Oostende die 3 jaar duurde zijn ook 300000 a 400000 mensen gesneuveld dus zullen daar ook nog wel skeletten te Velde liggen
  • goethals michel goethals

    6 jaar geleden
    Spijtig maar dit is archeologie.....studenten studeren ook op de doden en doen bevindingen.....voor mij is dit perfect en mag gerust meer.... Respect is wat anders....de mensen van vandaag zouden beter respect tonen voor de levenden of hun ouders.....dat is de eerste stap.... Naar een begrafenis komen om de laatse inboedel te verdelen na jaren niet om te kijken naar de ouderen en ze te lateb kreperen is dit respect voor vandaag ???oF IS DIT NIET MEER VAN ONZE TIJD?????
  • Marc Saerens

    6 jaar geleden
    Straf, in Egypte staan ze in rijen aan te schuiven in de blakende zon, iedereen wil zoveel mogelijk zien van de piramiden, en de bijhorende graven. Doen ze dat in Ieper staat iedereen op z'n achterste poten en roepen ze om respect, niemand die zich afvraagt of ze überhaupt een skelet te zien krijgen, arm Vlaanderen...…....
  • MYRTHE PASS

    6 jaar geleden
    Waarvoor zijn die opgravingen nodig? Kunnen de skeletten daar niet blijven rusten? Het zijn overblijfselen van personen die iets betekenden in hun leven, hun enige resten wat met respect behandeld moet worden. Iedere persoon heeft zijn eigen uniek skelet. De beenderen van al deze skeletten moeten dus niet samengevoegd worden in één graf.