AFP
Volledig scherm
© AFP

EU: "Gaza en Israël gevaarlijk dicht bij een nieuw conflict"

BuitenlandGaza en Israël bevinden zich "gevaarlijk dicht" bij een nieuw conflict na de recente gevechten. Dat zegt een woordvoerder van de Europese Dienst voor extern optreden (EDEO) in een persbericht. De EU roept op om het leven van de burgers niet verder in gevaar te brengen.

11 reacties

  • Lowie Alfetta

    6 jaar geleden
    Hopelijk wordt Gaza bevrijd ... van Hamas ... oh wacht, dan gaat er wel een of andere idiote terroristenbeweging de macht overnemen en het (domme) volkje aldaar verder blijven onderdrukken. Dat is wat ze daar al jaren doen, hun eigen volk zo dom mogelijk houden en opvoeden met de grootste haat-onzin. Voor al degenen die het hier toch zo goed weten raad ik eens aan een bezoekje te brengen aan Israel.
  • Antonio Vivaldi

    6 jaar geleden
    Israël heeft het recht om zich te verdedigen en de Palestijnen hebben recht op hun land?
  • Valentino Fabionara

    6 jaar geleden
    Europa gaat niks doen zoals altijd, de palelestijnen hebben het altijd in hun eentje moeten oplossen!
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    En de stand is dan weer , een schitterende overwinning voor Israel. Zolang de Palestijnen (HAMAS en Hezbollah) hun eigen volk blijven onderdrukken zulle zij nog liever sterven door Israelische bommen, dan ook maar een vinger voor hun land uit te steken. De meeste doden onder de Palestijnen vallen door kogels van hun eigen (tirannen) bewindstroepen, nog meer dan onder Israelische bommen.
  • Christophe Vandepoel

    6 jaar geleden
    Jan Maarten Diezelfde VN (pro palestijnse organisatie) die door een zoon van een hamas stichter serieus op hun plaats gezet zijn met hun vele leugens en bedrog?
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. VS voor onmiddellijk akkoord tussen Israël en Hamas, ook Frankrijk wil dat Tel Aviv offensief tegen Rafah afblaast

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. VS voor onmiddel­lijk akkoord tussen Israël en Hamas, ook Frankrijk wil dat Tel Aviv offensief tegen Rafah afblaast

    De VS zijn “vastbesloten” dat Israël en Hamas “nu” een akkoord moeten sluiten over een bestand. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gezegd. Volgens de humanitaire chef van de VN zou een grondoperatie door Israëlische troepen in de stad Rafah in het zuiden van Gaza een “onbeschrijfelijke tragedie” zijn, waartegen “geen enkel humanitair plan is opgewassen”. Daarmee reageerde hij op een uitspraak van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die eerder duidelijk maakte dat een grondoffensief in Rafah hoe dan ook doorgaat, “met of zonder deal”. In de stad in het zuiden van het Palestijnse gebied hebben meer dan een miljoen burgers hun toevlucht gezocht. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.