Michael Obasuyi.
Volledig scherm
Michael Obasuyi. © Photo News

Obasuyi strandt in halve finales 110m horden - Claes grijpt maar net naast medaille op 400 meter horden

EK atletiekMichael Obasuyi heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de 110 meter horden op de Europese atletiekkampioenschappen in de Duitse hoofdstad Berlijn.

0 reacties

  1. Rani Rosius haalt halve finales 100m ondanks “slechtste race uit haar leven”, ook Delphine Nkansa stoot door ondanks kuitcontractuur
    EK ATLETIEK

    Rani Rosius haalt halve finales 100m ondanks “slechtste race uit haar leven”, ook Delphine Nkansa stoot door ondanks kuitcon­trac­tuur

    Rani Rosius en Delphine Nkansa sneuveldenvandaag niet in de eerste ronde van de 100m op het EK atletiek. Al scheelde het voor Rosius niet veel na een misstap in haar reeks. Nkansa vreesde dan weer dat haar kuit het niet zou houden nadat ze gisteren bij het steppen een contractuur opliep. En zo kirden de twee twintigers toch van de pret: morgen lopen ze de halve finales.
  2. Zuur! Salpeter begaat monumentale blunder op de 5.000 m door een lap te vroeg te juichen om het zilver
    EK atletiek

    Zuur! Salpeter begaat monumenta­le blunder op de 5.000 m door een lap te vroeg te juichen om het zilver

    Ze was er het hart van in, Lonah Salpeter uit Israël. En dat terwijl ze iets eerder nog juichend over de meet had gelopen tijdens de 5.000 meter. De in Kenia geboren Salpeter balde net achter de Nederlandse Sifan Hassan haar vuisten, greep vervolgens met haar handen vol ongeloof naar haar gezicht, om dan te beseffen dat het... nog een ronde was. Ze werd prompt voorbijgelopen door de Turkse Yasemin Can en de Britse Eilish McColgan. Zuurder wordt het niet. Salpeter eindigde toch nog als vierde en liep zelfs een nationaal record, maar ook dat was haar niet gegund. Ze werd uiteindelijk ook nog eens gediskwalificeerd omdat ze over een kegeltje was gelopen. Het goud was voor de Nederlandse Hassan.