Minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA)
Volledig scherm
Minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) © BELGA

Weyts bindt strijd aan met Airbnb en legt platform boete op: "Slechts een eerste stap"

Minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) legt verhuurplatform Airbnb een boete op, omdat het weigert gegevens van Vlaamse verhuurders over te maken aan de inspectiediensten. De hoogte van de boete wordt begin volgende week bepaald, maar kan maximaal 25.000 euro bedragen. 

74 reacties

  • Louis Verdonck

    6 jaar geleden
    België, waar een mens vrij is.... om te doen wat de politici zeggen.
  • johan vankeirs

    6 jaar geleden
    Waar hebben wij het verdiend,gepluimd en uitgekleed in amper 4 jaar tijd.En het zal niet meer stoppen tot er andere en meer democratische politiekers aan het bewind komen die nog ergens binding hebben met hun bevolking.De citroen is bijna leeg!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Jongens jongens ,die NVA begint echt de strot uit te hangen ,nog vier jaar en je kan je wedde/pensioen gelijk doorstorten aan de regering.Dat ie zich eens begint bezich te houden met de zware gevallen ipv garnalen.
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    De rechts nationalistische nva wil totale controle over elke euro die het gewone volk krijgt. Nva wil weten wie een kamer of tuinhuisje verhuurt om daarna die schamele inkomsten af te romen. Dit terwijl ze belastingverminderingen en -kwijtscheldingen cadeau doen aan rijke ondernemingen en multinationals. Gelukkig zal niemand binnen een jaar nig spreken over nva. Dat noemt ‘door de mand vallen’
  • Anne Liesje

    6 jaar geleden
    De zoveelste reden om GEEN NVA te stemmen, beste medemensen. Ik heb eerder al eens gezegd dat die Weyts de ondergang van zijn partij gaat worden. Liever gisteren dan morgen. In plaats van boetes op te leggen kan hij (lees; ganse N-va) beter zijn echte job doen en dat is OPLOSSINGEN brengen. Dit lijkt meer op een dictatoriaal schrikbewind.