© HBVL

Werknemer (36) stikt in koelcel van fruitveiling

Op de Veiling Haspengouw in Sint-Truiden is dinsdag om 16.20 uur de 36-jarige Jo Vanoirbeek uit Zepperen om het leven gekomen bij een tragisch arbeidsongeval. De ervaren werknemer raakte samen met zijn 27-jarige collega A.D. in ademnood in een ULO-koelcel. De collega kon ter plaatse worden gereanimeerd, maar voor Jo kwam alle hulp te laat. Hij stierf ter plaatse. Het parket onderzoekt de feiten. Dat meldt Het Belang Van Limburg.

jcr

“Een tragisch ongeval”, vertelt een aangeslagen Luc Bels, voorzitter van de Veiling Haspengouw. “Wij werken al sinds de begindagen van Veiling Haspengouw met ULO-cellen, maar dit is het eerste dodelijke incident.” Wat er dinsdagnamiddag precies misliep, is ook voor de voorzitter nog onduidelijk.

Ademnood

Jo Vanoirbeek (36) ging rond 16.15 uur een ULO-koelcel binnen, hoogstwaarschijnlijk zonder zuurstofmasker. De man kwam in ademnood en raakte snel bewusteloos. Zijn 27-jarige collega A. D., een heftruckchauffeur, ging de koelcel in, vermoedelijk om zijn werkmakker te helpen. De man raakte net als Jo in ademnood, maar kon tijdig worden gered. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en voor een zuurstofkuur naar het ziekenhuis overgebracht, maar is buiten levensgevaar. Voor Jo Vanoirbeek kon echter geen hulp meer baten. De man uit Zepperen stierf ter plaatse.

Het parket kwam maandagavond naar de veiling om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. “De overleden werknemer werkte al meer dan tien jaar voor ons”, weet Bels. “Hij was vertrouwd met het werk in de ULO-cellen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER