Nafi Thiam toont haar gouden plak.
Volledig scherm
Nafi Thiam toont haar gouden plak. © BELGA

Nafi Thiam blikt daags na Europese titel terug: "Een feestje? Laat bij de dopingcontrole, ja"

Ek atletiekNa goud op de Spelen en op het WK mag Nafi Thiam zich nu ook Europees kampioene noemen. Dat vraagt om een feestje, of niet soms? "Een feestje? Ik zat tot heel laat vast bij de dopingcontrole en daarna was het nog zoeken om wat te kunnen eten. En ik had zin om te slapen."

22 reacties

  • Jan Wuyts

    6 jaar geleden
    Wij hebben geen flauw benul van de opofferingen die deze topatleten moeten nemen in de mooiste jaren van hun leven om toch maar (liefst op het hoogste) schavotje te kunnen staan ... voor even. Waarom kregen zij niet hetzelfde eerbetoon op de grote markt te Brussel zoals die miljonairsjotters? Laat iedereen op de Heizel rechtstaand dat geven waar zij evenzeer recht op hebben, onze absolute bewondering voor de geleverde knalprestaties, ook voor hen die géén medaille haalden!
  • Guy Vanacker

    6 jaar geleden
    Nog meer respect en fierheid voor alle belgische deelnemers van deze europese Kampioenschappen van deze zomer
  • BEATRICE NOENS

    6 jaar geleden
    Nafi Bedankt voor al je mooie titels,geniet er van. Wij Belgen houden van je.
  • André Miechielsen

    6 jaar geleden
    Proficiat Nafi, je maakt vele mensen blij met je prachtige resultaten. Dank je wel voor je inzet.
  • Jean-Pierre Vega

    6 jaar geleden
    Er zijn geruchten dat ze 2 sabbatjaren gaat nemen.
  1. Krijgen atleten nu ook huldiging op Grote Markt in Brussel? Memorial huldigt alvast álle Belgen die dit jaar al op een EK- of WK-podium stonden
    Memorial Van Damme

    Krijgen atleten nu ook huldiging op Grote Markt in Brussel? Memorial huldigt alvast álle Belgen die dit jaar al op een EK- of WK-podium stonden

    Jacques Borlée zit nooit om een idee verlegen. Toen hij zich op Facebook afvroeg waarom de Belgische atleten geen huldiging kunnen krijgen op de Grote Markt van Brussel, in navolging van de Rode Duivels, kreeg hij een telefoontje van Wilfried Meert. De organisator van de Memorial Van Damme vindt het een nog beter idee om niet alleen de atleten te eren die nu op het EK atletiek een medaille wonnen, maar ook alle andere 'olympische' sporters die dit jaar al op een EK- of WK-podium stonden. Dus ook onder andere Emma Plasschaert (WK-goud in Laser Radial zeilen) en Toma Nikiforov en Sami Chouchi (respectievelijk goud en zilver op het EK judo). Tot slot zullen ook de Rode Duivels geëerd worden na hun historische derde plaats op het WK in Rusland. Afspraak op vrijdag 31 augustus. In 2016 deed de Memorial al eens zoiets toen alle medaillewinnaars van Rio uitgenodigd werden voor een ererondje in het Koning Boudewijnstadion.