De spanningen tussen Trump en Erdogan hebben een nieuw dieptepunt bereikt.
Volledig scherm
De spanningen tussen Trump en Erdogan hebben een nieuw dieptepunt bereikt. © Reuters

Erdogan haalt hard uit na Trump-tweet: "Zij hebben de dollar, wij hebben Allah"

De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan blijven elkaar uitdagen. De lira zakte gisteren naar een nieuw dieptepunt nadat Trump op Twitter aankondigde dat hij de importheffingen op staal en aluminium uit Turkije zal verdubbelen. Erdogan ontkent dat Turkije in een valutacrisis zit. De vrije val van de nationale munt is volgens de Turkse president het gevolg van een samenzwering. "Turkije is het doelwit van een economische oorlog."

251 reacties

  • John Ulmer

    6 jaar geleden
    Moet je eens nuchter over nadenken: anno 2018 een leider van een land die zegt: geen probleem, wij hebben Allah...... anno 2018 he ! Waarschijnlijk beweert Erdogan ook dat donder en bliksem de wraak van Allah is voor losbandig gedrag of zo....
  • marc De Maeseneire

    6 jaar geleden
    Wat voor een GEK is Erdogan, hij leeft nog in de middeleeuwen. Eens zien of Allah zo groot is of hij hem voorstelt. In de middeleeuwen kon men dit nog verkopen aan de gewone burger. Alhoewel dat er onder de Turken nog burgers zijn die Erdogan als een gezand van Allah zien. Zij zullen het ver brengen met die man.De vraag is wie is er het gekst Trumpf of Erdogan, ik denk dat zij al even erg zijn en alleen uit zijn op macht.
  • bellekens gert

    6 jaar geleden
    Ze zullen toch moeten inkrimpen die Turken. Maar dit is alles de schuld van de grote baas daar. De gewone mens zal weer de dupe zijn.
  • Munzurun Oğlu

    6 jaar geleden
    Als alle Erdo-turken massaal lira gaan kopen redden ze het nog niet.
  • eric debanne

    6 jaar geleden
    Ze hebben Allah ....... Net een klucht ! Hij zal er vet mee zijn de sukkelaar Turkije ga kapot door die man !