Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Gemengd triatlonteam viert nieuwe doopnaam Belgian Hammers met EK-brons: “Medaille in team voelt mooier aan dan individueel”

EK triatlonAls dat geen moment is om de nieuwe naam voor het gemengde Belgische estafetteteam in triatlon te introduceren: de ‘Belgian Hammers’ wonnen in Glasgow EK-brons in de supersprinttriatlon. Voor Marten Van Riel een dubbelslag na zijn individueel brons: “In team ga je nog meer voor elkaar door het vuur.”

18 reacties

  • Paul Buckens

    6 jaar geleden
    Nu nog een beetje meer aandacht gedurende het jaar op TV en dagbladen dan zullen al deze sporters (triathlon, athlethiek, zwemmen, .. ) en dan nog trui-sponsors en ze zullen ook hun boterham verdienen. Bij ons is het al voetbal wat de klok slaat en onze ploegen zijn internationaal te zwak ,enkel de duivels waren goed maar spelen bijna allen in het buitenland en vullen dan ook nog onze sportbladzijden met transfers ed.
  • Rudi De Groof

    6 jaar geleden
    Ook de gemengd 4x100 zwemmen is een spannende bedoening. Start je eerst met je twee mannen, dan lig je halverwege een half bad voor. De vrouwen zorgen er dan voor dat die voorsprong smelt als sneeuw voor de zon.
  • Marinus Verbelen

    6 jaar geleden
    Belgian Hammers. Een naam om nooit te vergeten. Al is dit wel de eerste keer dat ik over deze formule hoorde. Super gedaan jongens en meisjes!!!
  • Roger Deprez

    6 jaar geleden
    Top prestatie en top atleten in een discipline die zeer moeilijk is. Deze sport is een echte tv sport en komt goed en boeiend over. Voor een klein landje als onze een wereld prestatie.
  • Ingrid Charlier

    6 jaar geleden
    Ik ben fier op onze Belgen op het EK. Topprestatie.
  1. Seppe Rotty (Roeselare) voor de tweede keer Volleyballer van het Jaar
    VOLLEYPROMS

    Seppe Rotty (Roeselare) voor de tweede keer Volleybal­ler van het Jaar

    Gisteravond – drie dagen voor de start van de titelfinales tussen Maaseik en Roeselare – werden de Volleyproms uitgereikt, prijzen voor de uitblinkers van het competitiejaar. De nieuwe stemgerechtigden – spelers en coaches – opteerden voor uitgesproken ‘jonge’ spelers. Seppe Rotty (Roeselare) won na 2022 voor de tweede keer bij de mannen, voor Manon Stragier (Asterix Avo) werd het een eerste bekroning. Rotty haalde het in de top drie van zijn ploegmaat Simon Plaskie en als derde Martin Perin (Maaseik), wat eerder een emotionele keuze was na zijn hartfalen en het onmiddellijk stopzetten van zijn spelerscarrière. Eén grote verrassing: niet Steven Vanmedegael (bekerwinnaar met Roeselare en opnieuw titelfinalist) werd uitgeroepen tot coach van het jaar, wel Christophe Achten die met Aalst de competitie op de derde plaats afsloot. Spelers van Roeselare en Maaseik – in volle voorbereiding op de titelfinales – bleven afwezig op de gala-avond.