© Jeune Premier

Zo vind je de ideale boekentas

Je oogappels zullen het niet graag horen, maar het nieuwe schooljaar staat bijna voor de deur. Een stevige boekentas is dan ook een must. Zo kies je het juiste exemplaar!

cityfashion

Let op de afmetingen en het gewicht

De ideale boekentas? Daar passen natuurlijk al hun spullen in. Kies voor een model dat zeker genoeg ruimte heeft voor een A4-kaft, dan ben je zeker van je aankoop. Als je weet dat een boekentas niet meer mag wegen dan 10% van het lichaamsgewicht, spreekt het voor zich dat je best voor een licht model (met versteviging aan de onderkant) kiest. Het perfecte materiaal? Dat hangt van je voorkeur af! Leer gaat langer mee, nylon is dan weer bestand tegen regenbuien.

De perfecte trolley

Willen jouw kids liever een trolley? Volgens Annick Hulsmans, zaakvoerder van Savanna Lederwaren te Zonhoven, hou je best met een paar dingen rekening. Heeft de school veel verdiepingen? Kies dan voor een model waarbij je de wieltjes kan afnemen. Verder dien je er op te letten dat de wieltjes zo geplaatst zijn dat ze niet tegen de kleren schuren om vlekken of slijtage te vermijden.

Extra aandachtspuntjes

Kijk of het model recht genoeg kan hangen aan de schouders van je kind om ergonomische redenen. Een boekentas met twee brede, verstelbare riemen zorgt ervoor dat de last zo dicht mogelijk tegen het lichaam kan aansluiten (en verkleint zo de kans op rugklachten). De draagriemen zijn idealiter minstens 50 cm lang zijn en ter hoogte van de schouders minimum 4 cm breed.

Verder kies je best ook voor een boekentas met minimaal 2 onderverdelingen. Zo kunnen ze het gewicht wat verdelen (de zwaarste boeken steken ze best in het compartiment dat zich het dichtst bij de rug bevindt). Dubbelcheck of er genoeg aparte vakjes aanwezig zijn zodat ze ook kleinere spullen gemakkelijk terugvinden. Controleer tot slot of de boekentas gebruiksvriendelijk genoeg is. Ingewikkelde ritsen en sluitingen die niet vlot sluiten is niet wt je kinderen nodig hebben als ze 's morgens snel moeten vertrekken.

Zoveel paar schoenen hebben je kids écht nodig

© Naturino

Nieuwe schoenen voor je kids kopen, blijft natuurlijk een leuke shopping-uitstap. Maar hoeveel schoenen is te veel? Van sneakers tot stevige stapschoenen, zo veel paar schoenen hebben je kids écht nodig!

Sportieve sneakers

Iedereen draagt graag sneakers, ook je kids! Tijdens een schooluitstap of playdate, sneakers blijven de beste vrienden van kindervoetjes. Kijk naar de zool en stabiliteit van de sneaker. Een stevig model voorkomt voetproblemen op lange termijn!

Feestelijke schoenen

Communiefeesten, huwelijken of verjaardagen op de agenda? Ook je kids mogen gerust hun beste beentje (letterlijk!) voorzetten. Een feestelijke schoen, een leren veterschoen of classy ballerina bijvoorbeeld, is altijd de investering waard.

Frisse sandalen

Fingers crossed dat het een warme zomer gaat worden. Door de warmte zwellen kindervoetjes op en extra wrijving zorgt voor pijnlijke blaren. Een frisse, maar stevige sandaal is dus onmisbaar in hun schoenenkast. Tip: een sandaal met gemakkelijke klittenband is perfect voor kleine kinderhandjes.

Stevige stapschoenen

Flinke boswandeling of citytrip gepland? Een paar stevige stapschoenen is een must. Let erop dat ze tegen een stootje kunnen. De voetjes van je kids mogen niets merken van regen, wind of koude. Investeren in een stevige wandelschoen of laarsje is dus de boodschap!

Dit zijn de nieuwste swimwear trends voor je kids

© Molo

Ravotten in het zwembad? Met de juiste swimwear zijn je kids helemaal in vakantiestemming. Van prints tot opvallende details, dit zijn de swimwear trends voor je kids!

Het gaat om de details

Dit seizoen mag de swimwear van je kids best wat meer zijn. Opvallende bandjes, ruffles en verrassende snits geven een speelse toets aan hun bikini of zwembroek. Less is not always more!

Mix’n match met kleur

Opvallende kleuren die lijnrecht tegenover elkaar staan in het kleurenspectrum, dat is het principe van color blocking. Hoe feller en opvallender de kleuren, hoe beter.

Animalitis

Een beestenboel aan het zwembad? Check! Dieren blijven goed scoren, dus speel hierop in tijdens het swimwear-shoppen. Vissen, vogels of zoogdieren? Laat de dierenvriend in je los!

Prints, prints, prints

Of je nu kiest voor een kleine, fijne print of een grote fotoprint: met een opvallend printje doe je nooit fout. Tip: vooral de zogenaamde ‘collages’ ga je deze zomer overal terugzien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer