AFP
Volledig scherm
© AFP

Ruimtetuig gelanceerd dat als eerste ooit de zon zal bezoeken

RuimteOp Cape Canaveral in het Amerikaanse Florida is zondag om 03.31 uur lokale tijd (09.31 uur Belgische tijd) met succes de zonnesonde Parker gelanceerd. De lancering gebeurde een dag later dan oorspronkelijk voorzien vanwege een technisch probleem op het allerlaatste moment.

35 reacties

  • mich lee

    6 jaar geleden
    ines laheye, als je de maanlanding niet geloofd, je kan de sporen van de maanjeep nog steeds zien met een krachtige telescoop
  • Dirk Thyssen

    6 jaar geleden
    Volgens mij gaan ze ontdekken dat de zon zeer warm is .
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Ferdinand,u blijft ontkennen,ik had niet anders verwacht. Bekijk eens de zomers EN winters in de vroegere jaren van lage zonneactiviteit. Geen enkele hittegolf,zelfs sneeuwbuien tot begin van de zomer. De stijging van CO-2 is de laatste deccenia vrijwel volledig te wijten aan menselijke activiteiten. U aversie tegen die wetenschappers is hemeltergend.
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Ja Ferdinand, maar dan liepen we wel met één berenvel. tegen nu 10 stuks om het warm te hebben. En al die technologie. laat mij niet lachen hoor, als zelf de winkel uitbater van een computerwinkel bij mij komt om zij windows 10 te installeren. Wat zijn we dan nog met die nieuwe technologie. En GPS stuk. weten de jeugd nog dat er hiervoor landkaarten bestonden. En weten ze hoe dit werkt. of wachten ze ook tot als de kaart spreekt om af te draaien. Oei heb ik iets moeilijk gezegd?
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Als we nooit hadden geïnvesteerd in schijnbaar nutteloze wetenschap dan liepen we nu nog in berenvellen rond met een gemiddelde levensverwachting van 25 jaar... Beter weten waarom er uitbarstingen zijn op de zon kan voorkomen dat elektrische en elektronische apparaten op aarde en satellieten in de ruimte (GPS, communicatie) het begeven. Om van weersatellieten en andere nuttige ruimtetuigen nog te zwijgen.