Matteo Trentin werd Europees kampioen voor Mathieu van der Poel en Wout van Aert.
Volledig scherm
Matteo Trentin werd Europees kampioen voor Mathieu van der Poel en Wout van Aert. © REUTERS

Trentin stooft veldrijders een peer en is Europees kampioen wielrennen, Van Aert sleept brons in de wacht

EK WielrennenMatteo Trentin mag een jaar lang in de Europese kampioenentrui rondfietsen. De Italiaan haalde het in Glasgow na een sprintje tegen Mathieu van der Poel (zilver) en Wout van Aert (brons). Voor België is het de 19de EK-medaille deze zomer.

76 reacties

  • eric maier

    6 jaar geleden
    VDP wee keven lichtjes af en zette de elleboog maar inderdaad niks aan de hand. Trentin had nog altijd gewonnen zonder dat kleine tikje van VDP aan WVA
  • Joke Van Kalmthout

    6 jaar geleden
    Vanmiddag in de herhaling de EK sprint van zondag gezien. Speciaal op het ellebogenwerk e.d. gelet. Ik zag een flauw elleboogje, dat in de verste verte nog niet leek op het duw- en trekwerk dat je gewoonlijk in eindsprints ziet. Je moet wel een erg teleurgestelde supporter van WvA zijn als je daar een onregelmatigheid in ziet. De wedstrijdleiding deed dat in ieder geval niet en Wout zelf blijkbaar ook niet.
  • Luc Van Impe

    6 jaar geleden
    Ik zie hier dikwijls mijn naam staan. Reeds meermaals als het om de éérst plaats gaat durft VdP zijn trukendoos wel eens boven halen. Ik heb hem nog weinig mooie sprints zijn rijden.(massasprint) En inderdaad ik ben Wout fan.
  • SAM Bedfort

    6 jaar geleden
    Met Wilfried Verbinnen is er weer een hater onder ons midden. Sommige mensen kunnen echt helemaal n,iets positief zien. Een tweede Sagan? MVD zal er zeker voor tekenen!
  • Danny Yde

    6 jaar geleden
    yep, twee snelle Italianen naar de meet helpen brengen en dan ontgoocheld zijn met de derde plaats ?? Hopelijk goed betaald daarvoor.