brand haven antwerpen
Volledig scherm
brand haven antwerpen © Marc De Roeck

Toxicoloog Tytgat over brand in Antwerpse haven: "Nikkelsulfide is kankerverwekkend en kan ook longirritatie veroorzaken"

BrandSinds gisterenmiddag woedt er in een loods aan het Leopolddok in de Antwerpse haven een smeulbrand in een lading van 5.000 ton nikkelsulfide. De brandweer krijgt het vuur maar niet onder controle, er zijn nu ook giftige stoffen vrijgekomen.

16 reacties

  • Georges Vande Velde

    6 jaar geleden
    We kennen dit reeds jaaaaaren. Nooit gevaar voor de volksgezondheid!!! Maar vanwaar komen al die kankers ook bij zeer jonge kinderen die nooit gerookt of gedronken hebben . Hoelang zullen ze ons nog voor de gek houden.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Zou het kunnen mijnheer Smulders dat Kennis ons zoals meerdere andere nva'(ers) weer wat voorgelogen hebben ? Moeten politici niet altijd de waarheid spreken ? Toch zijn er veel hulpverleners die weten dat er WEL gevaar geweest is . Dom van nva ,zeer dom.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Kankerverwekkend ! ik zag daar pompiers met bescherming maar wat met de agent die op straat stond ? gaat men hun bloed nu analyseren ?
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    En toch is dit niet gevaarlijk voor de bevolking. Enkel ramen en deuren dichthouden en geen groenten en fruit uit eigen tuin eten. Alles gaan kopen in de grootwarenhuizen AUB. Niet bij de eerlijke kleine handelaar die vriendelijk is tegen u. Vriendelijkheid daar moet ge niet voor betalen enkel de eetwaren en die kunt ge dan beter in de grootwarenhuizen kopen. vriendelijkheid is veel te duur en dat verkopen wij hier niet.
  • Herman Smulders

    6 jaar geleden
    Wat weet toxicoloog Tytgat daar nu van? Koen Kennis (N-VA) zegt dat het niet giftig is. En naast 42 mandaten heeft Koen Kennis ook nog een doctoraat in de chemie. Zo, het moet maar 's gedaan zijn met al die linkse activisten van professoren.