© rdr

© rdr

© rdr

© rdr

© rdr

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Meeuwen-Kopenhagen

Deze morgen stapten in Meeuwen een vijftal wielertoeristen van een Meeuwen-Gruitrodense vriendenclub op hun tweewieler om de 1000 km tussen Meeuwen-Gruitrode en Kopenhagen al fietsend te overbruggen.

RDr

Wat is er leuker dan samen met vrienden je schouders onder een mooi project zetten dachten wielertoeristen Martin, Jan, Chris, Benny en Mathieu . Ze zijn al tientalen jaren recreatieve fietsers en hebben samen al wat afgefietst. “De Ronde van België, en ook de Franse en Spaanse cols kennen geen geheimen meer voor ons", opent Jan Schonkeren.

Dit is het 5de fietsproject. “Al enkele jaren zit ik met de gedachte om deze tocht te ondernemen naar Denemarken en Kopenhagen. Het is natuurlijk leuker om dit in gezelschap te doen. We rijden met een ploeg van vijf fietsers. Enkele oud collega ’s van de politie en fietsvrienden.“

De fietstocht draait om gezondheid en de vriendschap. Het ontvangst ten huize Schonkeren was zondagmorgen erg warm en met een glaasje schuimwijn zat de sfeer onmiddellijk goed.

Chauffeur en begeleider is Jangke vanne Roks, hij zorgt voor de technische bijstand en de innerlijke mens, “Een fietser ben ik niet”, lacht Jangke “ maar ik sta steeds klaar voor het helpen door de technische bijstand te verlenen gedurende de fietstrip tussen Meeuwen-Gruitrode en Kopenhagen. En om op tijd de bevoorrading te organiseren, zodat we allemaal safe in Kopenhagen aankomen.”

De dames krijgen nog een warme knuffel en dan geven ze de start voor deze achtdaagse trip. “Over een vijftal dagen willen we in Kopenhagen aankomen. Onderweg slapen we in hotels en na de aankomst nemen we enkele dagen vakantie om de stad te ontdekken. De terugkeer gebeurt met ons busje", besluit Jan Schonkeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer