EPA
Volledig scherm
© EPA

Eén vallende ster per minuut vannacht? Bewolking dreigt roet in het eten te gooien

AstronomieVannacht bereikt het spektakel aan de hemel een hoogtepunt. Per uur zouden zeventig tot tachtig sterren moeten vallen. Helaas dreigt de bewolking roet in het eten te gooien. Wie toch enkele meteoren wil spotten, trekt volgens Meteovista het best naar de oostkantons of de Gaume (het meest zuidelijke hoekje van het land; nvdr). Daar is de kans op opklaringen het grootst en zijn veel aardedonkere plekken te vinden.

5 reacties

  • daniel daue

    6 jaar geleden
    Ik slaap tijdens de nacht
  • Miranda Mestdagh

    6 jaar geleden
    Vorige nacht in Luxemburg om 3.23 : 7 vallende sterren in ong 10 minuten. We hebben de kans genomen om een nachtje eerder te observeren vanwege de verwachte bewolking deze nacht.
  • YORICK DAUWE

    6 jaar geleden
    In Frankrijk is het al meerdere dagen feest hoor!
  • Ronald De Pauw

    6 jaar geleden
    Vanuit Puglia al elke nacht paar geobserveerd sinds een kleine week al
  • Peter Verbeek

    6 jaar geleden
    Een dagje vroeger of later kijken kan ook he! We vliegen met onze bol (of pannenkoek voor de flat-earthers) door de staart van een meteoor. Zondagnacht vliegen we dan door het middelpunt van die staart, maar gisteren zaten we er ook al in hoor! (en morgen ook nog) Wij hebben hier zaterdagnacht een uurtje gekeken, in de tuin op een luchtmatras, met een duvelke bij de hand. een 12-tal meteoren gezien, waaronder 2 heel mooie!