De moeder heeft haar overleden kalfje zeventien dagen lang boven water gehouden.
Volledig scherm
De moeder heeft haar overleden kalfje zeventien dagen lang boven water gehouden. © AP

Rouwende orka laat na 17 dagen overleden kalfje los

De orkamoeder die zeventien dagen lang haar overleden kalfje aan de oppervlakte heeft gehouden, heeft het diertje losgelaten. De orka werd gisteren in de buurt van Vancouver Island door onderzoekers gespot zonder het kalfje.

43 reacties

  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    @Steven Vanden Broeck, ook termieten en Schistosoma Mansoni wormen blijven levenslang samen. Zoek op: 11 Monogame Dieren die elkaar hun hele leven trouw zijn. – Zoek op: Top 10: Monogamie in het dierenrijk. – Samen vormen deze ‘huwelijks-trouwe’ dieren niet eens 1% van alle diersoorten. M.a.w. 99% is ontrouw. Ik denk dat de mens het veel beter doet.
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Hier een voorbeeld voor ons, Wij zitten te klagen over vier dagen rouwverlof en we moeten meer hebben. Wel de dieren hebben het ons geleerd. 17 dagen en niet meer diegene die afkomen met meer zijn dan de psychiaters en psychologen die dit voorschrijven om hun zakken te vullen. Neem maar gerust de referentie van deze dieren aan en laat u niet meer in het zak zetten.
  • PIETER ROGIERS

    6 jaar geleden
    De natuur is wreed, er zijn zelfs dieren die in bepaalde omstandigheden hun eigen jongen dood doen en opeten! Onze maatschappij staat alsmaar verder af van de natuur en de realiteit als je al die reacties leest van al die gevoelige watjes hier!
  • Elise Van Damme

    6 jaar geleden
    Dieren rouwen wel en hebben op een of andere manier gevoelens. Wie het tegendeel beweert voelt zich alweer eens superieur en eigent zich het alleenrecht toe om dit te beslissen.Wat de mens heeft is té veel "vernietigend" verstand, zo veel zelfs dat hij zijn/haar eigen leefwereld volledig naar de knoppen helpt. Daarom dat ik ook straks meer sympathie heb voor het dierenrijk ipv mijn eigen gestoorde soort.
  • Mi Janssens

    6 jaar geleden
    Men kan toch alle instanties aanspreken die zo hard roepen dat ze dierenvrienden zijn...vragen om te helpen uit noodzaak deze mooie diersoort te helpen met voedsel! Zodat ze niet uitsterven jullie gooien met miljoenen euro's waar het niet nodig is!! Zet hun vissoort daaruit om te eten en te kweken! In plaats van alles weg te gooien naar onnodige giften!