De Iraanse vicepresident Ali Asghar Mounesan kondigt aan tijdens een persconferentie dit het land meer zal inzetten op toerisme.
Volledig scherm
De Iraanse vicepresident Ali Asghar Mounesan kondigt aan tijdens een persconferentie dit het land meer zal inzetten op toerisme. © EPA

Iran wil economie redden met toerisme: strenge regels zouden versoepeld kunnen worden voor toeristen

Iran wil extra inzetten op toerisme als een bron van inkomsten, nu de Verenigde Staten opnieuw sancties hebben opgelegd aan Teheran. "Nu in het bijzonder kunnen we een alternatieve bron van inkomsten creëren met de promotie van ons potentieel voor toeristen", aldus vicepresident en het hoofd van de toeristische autoriteiten Ali Asghar Mounesan. 

28 reacties

  • patrick decoo

    6 jaar geleden
    Echte politiekers niets mag daar maar voor toeristen zou het dan toch mogen Wacht tot je een stap verkeerd zet en dan de rest van je leven de bak in of gestenigd te worden Eerst dat achterlijk geloof afzweren in jullie land zou beter zijn en dan toeristen proberen te lokken
  • kris vdnees

    6 jaar geleden
    Iran staat op reisbestemming voor 2019. K weet het jullie te zeggen
  • Gert Maes

    6 jaar geleden
    Iran vreest een implosie van de economie. En daarmee een opstand van de eigen bevolking tegen hun extremistische ayatollah's. Het zijn net die ayatollah's die wij dan als toerist mee aan de macht moeten houden. Dacht het niet. Iran, prachtig land en bevolking. Maar geleid door een verwerpelijk regime.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Iran is een mooi land en de bevolking is er vriendelijk.
  • Dimitri Mostrey

    6 jaar geleden
    Iran is ongetwijfeld een mooi land. Om toerisme aan te trekken moet het af van haar negatief imago. Dat kan alleen als het een seculaire staat wordt. Zonder Ayatollah en bijhorende sharia. We onthouden “Andere landen, andere regels. Die moeten gewoon gerespecteerd worden”. Mooie slogan om aan de vluchtelingen mee te geven.