Spectaculaire diefstal: dieven stelen voor 950.000 euro aan blikjes Red Bull

© Imageglobe, belga

Dieven hebben zondag een spectaculaire diefstal gepleegd in het West-Vlaamse Menen. Ze drongen binnen in een opslagplaats en gingen aan de haal met voor meer dan 950.000 euro aan blikjes Red Bull. “Een roof van deze omvang hebben we nog nooit gezien”, luidt het bij het parket van Kortrijk.

gjs, djr, mtm

Dieven hebben zondag ingebroken in een opslagplaats op industriezone de LAR, genoemd naar de drie West-Vlaamse grensgemeenten Lauwe, Aalbeke en Rekkem. Uit een loods van een partner van Jet Import nv, een van de grootste distributeurs van dranken zoals Red Bull, Desperados en Fever-Tree, werden niet minder dan elf vrachtwagens aan blikjes Red Bull gestolen.

De dieven gingen erg professioneel tewerk, zo meldt het parket. Ze slaagden erin om het camerasysteem te omzeilen en konden meer dan driehonderd palletten van het zoete energiedrankje inladen, goed voor een waarde van 950.000 euro. “Het is opmerkelijk dat zoiets, ondanks goede veiligheidsmaatregelen, bij een van onze partners is kunnen gebeuren. Voor alle duidelijkheid: de verdere belevering voor onze klanten en partners zal hierdoor niet in het gedrang komen”, zegt Stefaan Bettens, CEO van Jet Import.

De dieven hadden ongeveer twaalf uur nodig om de klus te klaren. Het parket is een onderzoek gestart en het bedrijf bezorgde het parket ook de serienummers van al de goederen. “Alle pistes worden onderzocht”, aldus parketwoordvoerder Tom Janssens. “Vermoed wordt dat het om een diefstal op bestelling gaat. Mogelijk voor het nachtwinkelcircuit, of zoiets…”

De industriezone LAR bevindt zich op de grens met Frankrijk, vlakbij de E17.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen