Agentschap voor Natuur en Bos
Volledig scherm
© Agentschap voor Natuur en Bos

"Nieuwe wolf vormt koppel met Naya": kleine wolfjes op komst volgend jaar?

Afgelopen week zijn er in ons land in totaal negen schapen doodgebeten. Oorspronkelijk werd gedacht dat het mogelijk om het werk van wolvin Naya zou gaan, maar nu blijkt het om een andere wolf te gaan. Dat bevestigt het Agentschap Natuur en Bos aan VTM NIEUWS. Volgens hen zouden de wolven zelfs een koppel vormen.

156 reacties

  • marie-louise mathay

    6 jaar geleden
    wolven zijn zeer schuwe dieren die enkel in de nacht jagen dus denk niet dan veel mensen gaan tegenkomen. Ze zullen tenandere de mens mijden. laat die dieren dus met rust en hopen dat er kleintjes komen
  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Absoluut, groot gelijk Louis Benasque! De mens moet ook leren samen leven met dieren, zij hebben evenveel recht op een gelukkig bestaan als de mens! Mede houden ze de natuur mooi in evenwicht, als de jagers het toe laten !?!
  • Louis Benasque

    6 jaar geleden
    De wolf kan inderdaad zelf aanvoelen of er genoeg wildprooien te vinden zijn. Als toppredator zullen deze dieren het natuurlijk evenwicht herstellen met minder everzwijnen, vossen en herten. Er zullen nooit teveel wolven rondlopen in ons land wegens beperkte oppervlakte en dichte bebouwing. De schapenboeren moeten voorzorgen nemen dat er Pyreneese berghonden als de Patou waken temidden van de schapen. Mooi toch ?
  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Prachtige dieren, hopelijk krijgen ze de kans op een gelukkig bestaan zonder bemoeienis vanuit het MENSDOM ☹️ dat meent dat alles van hem alleen is!
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Eric Urkers, de wolf zal zelf wel uitmaken of er plaats is voor hem.