Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Slachtoffer homohaat getuigt: "Ik ben 20 jaar uit de kast, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt"

Antwerp PrideDe voorbije week waren er in ons land een aantal gevallen van gaybashing. Vrijdagavond werd onder meer een homo aangevallen na een party van de Antwerp Pride. Zijn aanvallers scholden hem uit, sloegen en schopten hem. De 39-jarige man doet zijn verhaal aan VTM NIEUWS, want het geweld tegen holebi's is de laatste jaren verergerd, zegt hij.

48 reacties

  • Stephan Priem

    6 jaar geleden
    Jinnih Beels (SPa) zou graag willen dat de Gayparade volgend jaar langs de Turnhoutsebaan gaat om de "echte" Borgerhoutenaren te betrekken bij dit evenement, wat is hier de meerwaarde van, provocatie of publiciteit?
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Een gay parade is een nogal zotte bedoening die helaas het omgekeerde bereikt van de doelstelling. Maar als we even aan profiling doen van de geweldplegers komen we uit bij extreem rechtse bruten of religieus verdwaasde fanatiekers met een allochtone achtergrond. Als we iets tegen dat geweld willen doen moeten we net daar op focussen.
  • Jan Baroen

    6 jaar geleden
    Gay parades zijn absoluut niet nodig om echte liefde te beleven. Het doet me een beetje denken aan "graag in de belangstelling staan". Wie blijkbaar niet voor de parades is, is volgens sommigen automatisch tegen homo's of lesbiennes en dat is absoluut niet waar. Provoceren en dwangmatig opleggen daarentegen is niet goed.
  • georges quintelier

    6 jaar geleden
    Strenge straffen,40,50 jaar dwangarbeid...en opgelost...
  • Patrick Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Heel triest de hoogste tijd dat mensen beseffen dat we leven in 2018: of je nu homo,hetero,bi,lesbisch of transgender bent laat ieder leven zoals hij/zij wil