President Donald Trump op de militaire basis Fort Drum in de staat New York.
Volledig scherm
President Donald Trump op de militaire basis Fort Drum in de staat New York. © AP

Trump keurt defensiebudget van 716 miljard dollar goed: "Meest significante investering in ons leger en onze soldaten uit de moderne geschiedenis"

VS-president Donald Trump heeft maandag een wetsontwerp met een defensiebudget van 716 miljard dollar ondertekend. Doel ervan is het leger te moderniseren en de paraatheid te bevorderen.

21 reacties

  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Daar heeft hij geld voor. Om te investeren in vreemde landen. Maar zijn bondgenoten komen afdreigen dat ze meer moeten betalen voor de NAVO. 2% die reeds afgesproken was in 2014! Dus lang voor Trump aan de macht kwam. De man die vrede op de wereld zou brengen. Laat me niet lachen. Oorlogszuchtig ja!
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    De Staatsschuld staat nu al op plus 24.000.000.000.000.$ en stijgt theoretisch met 45.486 dollar per seconde! Dat is een schuld van 135.816 $ per werkzame inwoner. Plus nu nog eens 716 miljard dollar. Amerika heeft de grootste staatsschuld van de ganse wereld Waar gaat Amerika eindigen?? Groot of klein? Trump GROOT Amerika KLEIN.
  • Lodewijk Placklé

    6 jaar geleden
    De VS zoekt zelf de confrontatie zodat het tot een oorlog zou komen . Welk land nu keuze genoeg . China , Noord Korea , één uit Zuid Amerika
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Totdat andere landen beslissen niet meer gaan werken met US dollars, dan klapt de VS in elkaar als een heel slap kaartenhuisje gemaakt van waardeloze dollars.
  • Jan peeters

    6 jaar geleden
    De economie van Amerika hangt gewoon af van de oorlogen die er gevoerd worden, de vraag is welk land wordt nu het slachtoffer, welke drogredenen om in te grijpen worden binnenkort door de strot van de Amerikanen geramd door deze gek en welke mensen worden het slachtoffer. En dit terwijl Amerika kampt met een immens overheidstekort. en geen geld heeft om armoede te bestrijden. En dan zijn er nog gekken die Trump geweldig vinden, hij zal er in elk geval nog rijker uitkomen.