© Marc Herremans - Corelio

Vader Julie: “Op een dag komt Dutroux vrij”

Vanavond wordt op de Waalse zender RTL-TVi een reportage uitgezonden die deels draait rond Jean-Denis Lejeune, de vader van Julie. Volgens Lejeune zal Marc Dutroux op een dag vrijkomen, ook al werd hij tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld.

neac

Dit jaar is het exact 20 jaar geleden dat de zaak-Dutroux in alle hevigheid losbarstte. Naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de Witte Mars op 20 oktober zendt RTL-TVi vanavond de reportage “Un jour, Dutroux sortira” uit.

Eén van de geïnterviewden is Jean-Denis Lejeune, vader van Julie. Samen met Melissa verdween zijn dochter op 24 juni 1995. Meer dan een jaar later, op 17 augustus 1996, werden hun lichamen teruggevonden in de tuin van Michelle Martin, de vrouw van Dutroux.

Zoals de titel van de reportage al doet vermoeden, zegt Jean-Denis Lejeune in het interview dat hij ervan overtuigd is dat Dutroux op een dag vrijkomt. Vanochtend verduidelijkte hij zijn standpunt op Facebook. “Sommige journalisten kennen de Belgische wetten niet. Als hij niet sterft in de gevangenis, zal hij op een dag vrijkomen. Hij kan uw buur worden of u kunt hem tegenkomen op straat. En wat gebeurt er dan? Dit roofdier heeft geen plaats in onze samenleving!”, klinkt het.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer