De niet-gepensioneerde Belgen zetten 9% van hun huidige salaris opzij voor hun pensioen: het laagste percentage van alle Europese landen
Volledig scherm
De niet-gepensioneerde Belgen zetten 9% van hun huidige salaris opzij voor hun pensioen: het laagste percentage van alle Europese landen © Shutterstock

Waarom u eigenlijk al op uw twintigste aan pensioensparen had moeten beginnen

SparenVoor wie er vroeg genoeg aan begint, is het veel gemakkelijker om voldoende geld opzij te zetten om te kunnen genieten van een zorgeloze oude dag.

72 reacties

  • Daisy Vanreet

    6 jaar geleden
    De banken hebben geld nodig om te gokken op de beurs. De burger zal wel weer betalen als het fout gaat, gegarandeerd. Niet vergeten, schaf ook cash geld af want anders kunnen de mensen zich verdedigen.
  • El Stavio

    6 jaar geleden
    Ik lees hier dat er blijkbaar nog vele simpele zieltjes zijn die vast geloven in beleggen in aandelen...ha ha ha!!Blijf vooral dromen.Op een dag krijgen jullie 't deksel op de neus,en 't zal een zwaar fonten deksel zijn geloof me.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Lilly,goud is en blijft inderdaad net als zilver de beste en veiligste belegging,want geld kan gauw zijn waarde verliezen door wereldwijde(politieke)conflicten.In dat geval stijgt de prijs van gouden zilver in waarde.
  • Lilly Daems

    6 jaar geleden
    Als je dat geloofd ben tegen dat je in U pensioen bent een half miljoen armer . Denk je echt dat men het U zomaar gunt om een mooie cent te hebben ? Als je twintig bent en je begint dan goud te kopen elke maand een mooi bedrag . En voorzie je van een kleine woning voor later zodat je U ruime huis kan verkopen op moment dat je in pensioen gaat . DAN BEN JE RIJK . Maar niet pensioensparen , geloof dat maar niet .
  • Marc Croonen

    6 jaar geleden
    Er zijn mogelijkheden genoeg om een constant wederkerig inkomen op te bouwen , alleen zijn de meeste mensen liever aan het klagen ,in plaats van er iets voor te willen doen , dat is niets voor mij zeggen ze dan , natuurlijk niet , dan kunnen ze de sukkelaar niet meer uithangen !En het is geen slechte tijd nu ,we verdienen altijd meer en meer , het heeft nooit zo goed geweest .