© Photonews

Stella McCartney geeft cijfers vrij over haar milieu-impact

Normaal pakken modehuizen uit met cijfers om mee te pronken of horen we uit de gespecialiseerde pers net dat ze in financieel moeilijke papieren zitten, maar de Britse modeontwerpster Stella McCartney geeft nu voor het eerst inkijk in een heel ander soort cijfers. Ze heeft namelijk vrijgegeven hoeveel impact haar bedrijf op het milieu heeft.

flb

Het is de Britse ontwerpster Stella McCartney menens als het over het milieu gaat. Zelf is ze een overtuigd vegetariër en een van de vaandeldragers van de zogenaamde ecofashion. Natuurlijk valt dat niet altijd goed te rijmen met het feit dat ze tegelijk een groot modebedrijf runt. Omdat ze eerlijk wil zijn over de impact die ze daarmee op het milieu heeft, heeft ze daarover cijfers vrijgegeven.

Zo bedraagt de milieu-impact van het modehuis nu 7 procent meer dan drie jaar geleden, maar de ontwerpster geeft aan dat de reden daarvoor voornamelijk terug te vinden is in de sterke groei van haar label. Sinds de oprichting in 2001 haalde het bedrijf namelijk in 2015 zijn beste resultaten. De gemiddelde ecologische voetafdruk is de afgelopen drie jaar wel gedaald met 35 procent per kilogram aan gebruikt materiaal.

"Onze filosofie is dat het beter is om iets te doen dan niets te doen", zegt McCartney over haar inzet voor het milieu. "Voor mij gaat het om enkele basisprincipes: duurzaamheid is belangrijk, en dat geldt ook voor recycleren. Iedereen kan eenvoudige dingen doen om het verschil te maken, elk beetje telt echt."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer