EPA
Volledig scherm
© EPA

Vijf Europese landen willen 141 migranten op ngo-schip Aquarius opvangen

Vijf verschillende Europese landen nemen de ruim 140 uit zee opgepikte migranten van het omstreden schip Aquarius op. Dit meldde de Maltese regering nadat die de boot toestemming had gegeven om aan te meren. Al vier dagen dobbert het ngo-schip Aquarius rond met de migranten aan boord. De EU-partners schoven aanvankelijk de verantwoordelijkheid voor de geredde migranten naar elkaar toe. 

59 reacties

  • Tony Pirrewiet

    6 jaar geleden
    Richard K, ge weet niet wat ge zegt, wij plunderen er niets, wat wel waar is, zij plunderen ons.
  • Tony Pirrewiet

    6 jaar geleden
    Nu direct van profiteren en schip in de haven kelderen (met evt. de hulporganisaties erbij want zij zijn mee medeplichtig aan deze toestanden )
  • Benny Bertrant

    6 jaar geleden
    @Etienne Vanhoegaerden, zeer goed verwoordt, en wij maar werken en zij leven van ons belastingsgeld, OCMW, werkloosheid, ziekenkas, sociale opvang, en het plunderen, inbreken, en bestelen moeten we er maar bij nemen!
  • Etienne Vanhoegaerden

    6 jaar geleden
    Wordt het geen tijd dat we vanuit elk europees land 3 vluchten per dag inleggen om die naar hier te halen en bij aankomst groot buffet op luchthaven als welkom. Bij verlaten van luchthaven bankkaart meegeven met adres waar ze kunnen gaan wonen (eventueel onteigenen) + gsm ach nee die hebben ze al. Wij kunnen op ons werk gaan wonen en file problemen zijn ook opgelost.
  • Hugo Verlot

    6 jaar geleden
    Moment om dit schip aan de ketting te leggen. Houden zichzelf in stand , zie maar naar de schandalige weddes van de topmannen.