REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

HERLEES. Ingestorte brug kost leven aan tientallen mensen, zo ontwikkelde drama zich

OngevalDe 'Ponte Morandi', een viaduct van de A10-snelweg in het Italiaanse Genua, is even voor de middag ingestort. De beelden zijn hallucinant. Voorlopig telden de Italiaanse autoriteiten minstens dertig doden. Er zouden zo'n 30 à 35 wagens in de diepte gestort zijn dus allicht loopt de dodentol nog op. Of er Belgen tussen de slachtoffers zitten, is nog niet bekend. Hieronder leest u hoe de ramp zich ontwikkelde en wat de droevige gevolgen zijn. 

34 reacties

  • Marc Puystiens

    6 jaar geleden
    1 van de andere peilers is rond een dakgoot van een woning gebouwd. Er is dus gewoon een stuk uit het beton gelaten om rond het dak van de woning te lopen. Is te zien op streetview. En idd zijn daar werken en zo te zien aan de materialen en stellingen, duren die al lang.
  • Patrick De pauw

    6 jaar geleden
    teveel poen in die graaier hun zakken gevallen!
  • nijs marc

    6 jaar geleden
    Betonrot is inwerking van zuur water op de alkalische delen van de cement in de beton. Sommige soorten zand die men gebruikt zijn ook te zuur, wat het ijzer sneller doet roesten.
  • willy eeckhout

    6 jaar geleden
    Bekijk bij ons alle B-bruggen hoe die onderhouden worden, verstopte afvoer, onkruid in de greppels, leuningen doorgeroest, wapeningen die bloot komen, betonrot en zo kan ik nog een tijdje doorgaan.
  • vicky vanderweyen

    6 jaar geleden
    Wat een tragedie zoveel mensen die de dood inreden,heb heel veel respect voor al de hulpverleners en wens hen heel veel sterkte bij deze grote ramp.Ook heel veel sterkte voor alle familieleden van de slachtoffers.