Monique Van Den Abbeel met haar paardje.
Volledig scherm
Monique Van Den Abbeel met haar paardje. © Benny Proot

Monique krijgt allereerste blindengeleidepaardje van Europa

BinnenlandIn Brugge heeft de slechtziende Monique Van den Abbeel 'Dinky' verwelkomd. Dat is het allereerste blindengeleidepaardje in Europa. Monique had jarenlang een hond als compagnon, maar krijgt vanaf nu dus een paardje als assistent. 

37 reacties

  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    Als je er geen plaats voor hebt, zal je een alternatief voor moeten zoeken he Jean. Ik pleit niet voor alle honden te vervangen, alleen dat het begrijpelijk is dat voor een pony gekozen wordt. Zo groot is dat paardje nu ook weer niet, er zijn hondenrassen die groter worden.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ponymest is de beste die er is en ga het maar eens kopen. Een blikske en een borstelke voor een prachtige rozenstruik op het balkonnetje. Waarom altijd zo negatief?
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Eric Grosemans Alles goed en wel maar wat met slechtziende mensen die op een appartement leven of het paard geen deftig onderkomen (stal) kunnen geven. Eenpaard heeft ook veel meer verzorging nodig dan een hond.
  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    De reden om voor een pony te kiezen is vrij simpel: Een hond word gemiddeld 13 a 14 jaar, en heeft een carriere van ± 9 jaar. Een pony word gemakkelijk dubbel zo oud. De opleiding kost evenveel, het is dus financieel veel interessanter om te kiezen voor een pony. Wanneer men dat beest kan trainen om blinden te geleiden, zal men het ook wel kunnen aanleren om zindelijk te zijn. Velen zien weer problemen waar er geen zijn.
  • Luc Cuypers

    6 jaar geleden
    Met alle respect voor blinde mensen , maar waarom is een blindegeleide hond niet goed genoeg ? Straks komen ze nog af met een olifant voor blinden !