Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Italiaanse regering kondigt noodtoestand van 12 maanden af: al 42 doden bevestigd, 12 mensen in kritieke toestand

De Italiaanse regering heeft de noodtoestand voor 12 maanden uitgeroepen in Genua. Dat heeft premier Giuseppe Conte bekendgemaakt. Bij de instorting van een viaduct in Genua zijn minstens 42 mensen om het leven gekomen. Verschillende mensen zijn nog vermist, de zoektocht naar overlevenden gaat voort. Onder de dodelijke slachtoffers zijn er drie kinderen, van acht, twaalf en dertien jaar. Er is ook sprake van zestien gewonden, twaalf onder hen verkeren in kritieke toestand. Volgens de snelweguitbater was er geen reden om aan te nemen dat de brug zou instorten.

79 reacties

  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    Hier worden alle bruggen regelmatig gecontroleerd ,net zoals alle verlichtingspalen ,ik verwacht dat toch .Waar ik de aandacht wil op trekken is het feit dat de N 1 van Mechelen tot Kontich regelmatig is opgelapt en dat momenteel de rijweg en de bijhorende infrastructuur er belabberd uitzien en totaal versleten is en dat met de winter voor de deur ,niet veelbelovend .
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    De meeste bruggen zijn niet gebouwd met het vooruitzicht dat de verkeersdrukte, en vooral het te dragen gewicht, zou verdubbelen, zelfs verdrievoudigen. Vrachtwagens van 25 meter lang en 60 ton zijn geen uitzondering meer. Bruggen hoeven niet gemaakt te worden om met veel geld onderhouden te worden. Als ze gebouwd worden met een toekomst gerichte visie, kan een brug zonder onderhoud honderd jaar meegaan. Afbreken en herbouwen is de boodschap.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Is dit een humanitaire noodtoestand of eerder een noodtoestand omwille van economie/toerisme? Kan je de noodtoestand uitroepen voor slecht beheer van je infrastructuur?
  • Jose Van Hauwaert

    6 jaar geleden
    @Daniel plas. De staat van bruggen, wegen, tunnels, de schuld van De Wever, Francken, N-VA?Of van vorige regeringen die België kapot bespaard hebben qua veiligheid, maar de centen naar het megalomane Wallonië gestuurd hebben voor oa Liège Ghuilemins of het treinstation in Mons die duurder zijn dan die in rome of New-York?
  • Zulma Terrana

    6 jaar geleden
    Hier is alle geld voor vernieuwing opgeslokt door het Antwerpen van Bartje De Wever en zijn NVA .