Brussel-Noord en parket weer vrijgegeven na bomalarm

© Belga

© Belga

© rdb

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een bomalarm zette woensdagnamiddag Brussel even in rep en roer. Zowel het station Brussel-Noord als het gebouw van het Brusselse parket werden ontruimd.

Het stationsgebouw van Brussel-Noord en het seinhuis werden tijdelijk geëvacueerd. Hierdoor was het hele treinverkeer op de Brusselse Noord-Zuid-as stilgelegd. Ook de tramlijnen 3, 4, 25 en 55 van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB werden onderbroken. NMBS-woordvoerder Bart Crols laat weten dat het treinverkeer nu weer zal hernemen.

Vertraging tijdens avondspits

“Maar omdat de treinen meer dan een uur lang werden opgehouden, zal dat wel met een aanzienlijke vertraging zijn”, zo klinkt het.“Ook tijdens de avondspits zal er nog hinder zijn”, klinkt het ook bij spoornetbeheerder Infrabel. “Omdat een op de drie treinen door die Noord-Zuidverbinding moet, zal het effect voelbaar zijn in heel het land”, zegt woordvoerder Thomas Baeken.

Het Portalisgebouw, waar het Brusselse parket huist, werd woensdag eveneens ontruimd. Omdat de beller een aantal details kon geven over de inrichting van het Portalisgebouw, werd de melding onmiddellijk ernstig genomen en werd het gebouw geëvacueerd. Na de zoekactie mocht iedereen het gebouw weer binnen. Rond 14.30 werd de kust terug veilig verklaard.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen