Seniorenacademie Okra/Davidsfonds opent met focus op Franse chanson

Okra Trefpunt 55+ en het Davidsfonds Herk-de-Stad/Rummen organiseren een nieuwe reeks voordrachten in het kader van de Seniorenacademie. De reeks vangt maandag 10 oktober aan met ‘Bonjour la France’ met als gastspreker Marc Brillouet.

Luc Weyens

Marc Brillouet was jarenlang actief als producer voor Radio 2 van de VRT. Hij boekte succes met heel wat programma’s, zoals het oldiesprogramma Hitriders, dat ook live werd uitgezonden, met hits en rariteiten uit de gouden jaren ' 50, ' 60 en ' 70. Begin jaren ' 90 volgde Funiculi Funicula, baken van rust op zondagavond, waarbij hij ook een succesvolle CD-reeks samenstelde. Een succesprogramma was ook Hitwinkel.

In ‘Bonjour La France’ richt hij de focus op het Franse chanson. Hoe Engelstalig het muziekaanbod dezer dagen ook is, senioren ‘zweren’ nog altijd bij het Franse chanson. In de late uurtjes van een of ander jubileum kunnen de meezingers van Aznavour, Bécaud of Adamo steevast op enthousiaste vocale ondersteuning rekenen. Marc Brillouet brengt in zijn presentatie nog heel wat andere figuren tot leven: Dassin, Piaf, Françoise Hardy, et j’en passe.

De voordracht vindt plaats in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad. Ze vangt aan om 14 uur. Deelnameprijs: 5 euro voor leden van Okra of Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden (incl. koffie en versnapering tijdens de pauze). Info: magdamertens@proximus.be, tel. 013 55 20 95.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer