AFP
Volledig scherm
© AFP

Ruim 350 kranten in VS spreken zich uit tegen Trump die pers als "fake news" en "volksvijand" omschrijft

Het #freepress initiative tegen de retoriek van de Amerikaanse president Donald Trump, waartoe de krant Boston Globe had opgeroepen, heeft masaal weerklank gekregen. Meer dan 350 Amerikaanse kranten publiceerden editorialen waarin ze Trumps aanvallen op de vrije pers aan de kaak stelden. Trump doet kritische artikels over hem vaak af als fake news, en noemde de media de afgelopen tijd verschillende keren "de vijand van het volk".

29 reacties

  • Serge Surmont

    6 jaar geleden
    Als het geschreven artikel niet pro Trump is, is het fake news. Deze president is er slechts voor een bepaald doel. Het huis opkuisen.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    En "linkse" pers? Zeker de helft van die kranten is van republikeinse signatuur! En "ze hebben hem van de eerste dag met leugens beladen", Johny? Wie is er dan al vanaf dag één beginnen liegen met zijn "biggest crowd ever"? Wie had beloofd vanaf dag één Obamacare af te schaffen en te beginnen met de bouw van de muur (op kosten van Mexico)?
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Wie de berichtgeving over Trump volgt, moet toch écht toegeven dat die heel subjectief is. De test is gemakkelijk te doen: men moet de tweets van Trump lezen waarin hij relevante cijfers vermeldt, en dan moet men zoeken naar nieuwsberichten erover. En nog erger: de desinformatie. Voorbeeld: feiten die Trump vrijpleiten in het dossier “de Russen” worden weggelaten. Zoek maar eens naar nieuwsberichten over Peter Strzok en GPS Fusion of over de moord op Seth Rich.
  • Koen Wallem

    6 jaar geleden
    Dus de pers die zogezegd voorvechters van menings-en persvrijheid zijn, willen degenen die het niet eens zijn met hun linkse propaganda de mond snoeren? Net zo idioot als die pacifisten die staan te vechten met de politie.
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    En wij als gewone mensen kunnen oordelen wat fake en wat echt is? Waarom kopen we dan niet allemaal dezelfde krant , als we het toch beter weten dan de journalisten? En in Amerika zal dat waarschijnlijk niet beter zijn. Ben je links heeft links gelijk, ben je recht heeft rechts gelijk. Maar er blijven toch altijd waarheden waar links of rechts niets mee te maken hebben. Objectief lezen, is aards moeilijk.