Rode Kruis Herk-de-Stad zoekt belangstellenden voor bestuursfuncties

De afdeling Herk-de-Stad van het Rode Kruis is op zoek naar een nieuwe voorzitter en een nieuwe ondervoorzitter. Belangstellenden kunnen zich melden.

Luc Weyens

Om de vier jaar worden er bij het Rode Kruis verkiezingen georganiseerd voor de functies van voorzitter en ondervoorzitter. Omdat er binnen de eigen groep vrijwilligers in Herk-de-Stad niemand kandidaat is voor die functies, verwelkomt het Rode Kruis graag externe kandidaten. Het takenpakket bestaat onder meer het bijwonen en leiden van vergaderingen, contact onderhouden met de gemeente, een gezond beleid voeren en het ondersteunen en motiveren van alle vrijwilligers.

De afdeling heeft een sterk netwerk en organiseert volgende activiteiten: uitleendienst van hulpmateriaal, bloedinzamelingen, lessen EHBO en reanimeren, het bezoeken van ouderen in De Bleuk, boeken bedelen in het revalidatiecentrum en fondsenwerving zoals de 14-daagse stickerverkoop. Naast de taken van voorzitter en ondervoorzitter zijn ook de functies van secretaris en pr-verantwoordelijke vacant. Belangstellenden kunnen zich melden bij Saskia Martens, e-mail: saskia.martens@rodekruis.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer