Archieffoto: Jack Phillips in zijn bakkerij.
Volledig scherm
Archieffoto: Jack Phillips in zijn bakkerij. © REUTERS

Bakker die taart weigerde voor homostel trekt opnieuw naar rechtbank. Dit keer na bestelling van transgender

Amper twee maanden nadat bakker Jack Phillips zijn gelijk thuis haalde in een rechtszaak rond de discriminatie van een homokoppel, moet hij alweer voor de rechter verschijnen voor gelijkaardige redenen. Dit keer weigerde hij om een taart te maken voor een transgendervrouw.

38 reacties

  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    Ga dan naar een bakker die geen sprookjesboeken leest. Ik vind het ook een bekrompen houding hoor, maar er zijn nu eenmaal steeds meer mensen die met de sluitspier dichtgeknepen en de oogkleppen strak aangetrokken door het leven gaan. Zoek die mensen niet op. Je kan toch wel raden dat als hij tegen homo's is, dat hij dan ook tegen transgenders is.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Eida Lam, klopt wat je zegt. Homoseksualiteit is een gruwel in Gods ogen, en een abnormale vorm van seksualiteitsbeleving (Lev.18-20 en Rom.1:26-27). Maar zolang iemand iets abnormaals doet wat een ander niet schaadt, wie zijn wij dan om zulke mensen te discrimineren omwille van hun abnormaliteit? Laat God daarover oordelen, we hebben al genoeg werk met naar onszelf te kijken.
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Steven Goossens, ja , er staat letterlijk in de bijbel dat homosexualiteit een abominatie is in de ogen van God. Nu gij ...
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Ik stap toch ook niet naar de moslim beenhouwer voor een varkensgebraad?
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Er staat dan ook nergens in die wetgeving dat je elke klant terwille moet zijn als zelfstandige. Maar langs de andere kant; geld is geld, als die uw geld niet nodig heeft dan zijn er anderen die u graag verder helpen. Hoewel je daarmee dan niet in de media komt, de media die het nodig vinden om elk banaal akkefiet op te blazen tot buiten hun natuurlijke proporties.