Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA): "Kinderen opsluiten doet niemand graag, dit is geen maatregel die ik voor mijn plezier neem."
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA): "Kinderen opsluiten doet niemand graag, dit is geen maatregel die ik voor mijn plezier neem." © BELGA

Theo Francken reageert na kritiek op woonunits: "Maatregel neem ik niet voor mijn plezier"

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zegt dat het opsluiten van gezinnen zonder verblijfsrecht in sommige gevallen noodzakelijk is, als allerlaatste optie voor gezinnen die pertinent weigeren terug te keren naar hun land van herkomst. Hij reageert daarmee op de kritiek van ngo's, die de voorbij dagen protesteerden tegen de opsluiting van het eerste gezin in de nieuwe woonunits in Steenokkerzeel. 

245 reacties

  • Palmus Darksky

    6 jaar geleden
    De wet is duidelijk maar niet voor Frankenstein! "...de wet is duidelijk: mensen zonder verblijfsrecht in ons land zijn in overtreding en moeten ons land verlaten.” , je moet ze dus niet opsluiten. Begrijpend lezen, meneer de pedagoog. Wat een volksverlakkerij, die N-VA.
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Gustaaf Senrame, en met de stijging van 413 miljard euro in 2014 naar 456 miljard euro vandaag opgebouwd tijdens de huidige legislatuur, zijn we nog dichter bij die afgrond. U en elke Belg heeft nu dus 4000 euro méér schuld. Proficiat.
  • Johan Van den Bergh

    6 jaar geleden
    Ik vind dit een goede beslissing, daarmee uit Mr. Francken. In een detentievoorziening zitten om te wachten op uitwijzing of vrij bij de ouders wonen in afwachting van uitzetting is veel positiever voor kinderen en ouders.
  • Gustaaf Senrame

    6 jaar geleden
    @Ronny Ooijen, de verkiezingen waar de linksen in de regeringen zaten waren de grote meerderheid hooggeschoolde en profiteurs van de staat, en we zien tot waar ze ons gebracht hebben, " AAN DE AFGROND"
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    marcel mampaey, zijn de 1835 extra asielzoekers flauwe zever voor u? Is zever verkopen via twitter is geen stemmen gewin? Als Theo morgen beweert dat 1 + 1 345 is, heeft hij dan ook gelijk omdat "de overgrote meerderheid van de mensen achter hem staat"? Nog een feit : vlak na de vorige verkiezingen bleek dat de grote meerderheid van N(V)-Blabla kiezers uit laaggeschoolden en rijken bestond.