Bayer is het moederbedrijf van Monsanto. Dat werd veroordeeld tot het betalen van 290 miljoen dollar schadevergoeding aan een Amerikaanse tuinier die kanker kreeg door de onkruidverdelger Roundup.
Volledig scherm
Bayer is het moederbedrijf van Monsanto. Dat werd veroordeeld tot het betalen van 290 miljoen dollar schadevergoeding aan een Amerikaanse tuinier die kanker kreeg door de onkruidverdelger Roundup. © EPA

Aandeel Bayer in vrije val: beleggers vrezen nieuwe rechtszaken tegen Monsanto

EconomieHet aandeel Bayer zet donderdag zijn vrije val voort, met een verlies van meer dan 5 procent. Beleggers vrezen nieuwe rechtszaken in de Verenigde Staten tegen dochter Monsanto. Bayer verloor deze week al meer dan 15 miljard euro aan beurswaarde.

8 reacties

  • frans ackerman

    6 jaar geleden
    Hopelijk crasht het aandeel zodat ze miljarden verliezen. Idem dito zoals de gangster aandeelhouders van de Italiaanse brug/
  • p. devillé

    6 jaar geleden
    Goed zo.Nu de EUkopstukken nog eens hun scheiheilgheid stoppen en roundup dat schadelijk voor mens en natuur eindelijk durven verbieden.Maar ja, nu monsanto in handen is van het duitse Bayer mag daaraan sterk worden getweifeld.
  • Danny Govaerts

    6 jaar geleden
    Weten ze onmiddellijk. Waar ze hun verdoken belasting geld voor kunnen gebruiken. Of moeten we daar ook voor opdraaien door op de tocht gezette banen.
  • Deleted Deleted

    6 jaar geleden
    mogen ze failliet draaien!!
  • Gerrit Versteele

    6 jaar geleden
    Het gerecht in de VS heeft er merkwaardig lang over gedaan om uitspraken te doen, en dan nog voor waanzinnige bedragen. Zolang het een Amerikaans bedrijf was, was er niets aan de hand maar nu... wel dus. Past perfect in het straatje van "America first" en dat is vast niet toevallig.