© Chris Nelis

Neef vervolgd voor dodelijk ongeval na vriendenruzie

Een 28-jarige Houthalenaar is woensdag voor de Hasseltse politierechter moeten verschijnen voor de onopzettelijke doodslag op zijn neef Jawad El Massoudi uit Meulenberg. De 21-jarige jongeman kwam op 10 augustus vorig jaar om op de Weg naar Zwartberg in Houthalen toen hij met zijn wagen tegen een boom knalde. Mogelijk had de jongeman moeten uitwijken voor de 28-jarige verdachte die even voordien boos uit de wagen gestapt was.

GeHo

De neef van het slachtoffer verklaarde dat hij ter plekke was en het ongeval zag gebeuren doordat hij naast de weg liep. Een tweede getuige zegt dat de man in het midden van de weg stond waardoor Jawad El Massoudi moest uitwijken. De man reed tegen hoge snelheid tegen een boom, zijn auto vloog tegen een tweede boom die afknapte. De klap was zo hevig dat het motorblok tien meter verder dan de auto lag. Jawad kwam op het wegdek terecht en was op slag dood.

Merkwaardig was dat zowel de getuige als de verdachte even daarvoor in de auto van het slachtoffer zaten. De drie hadden in de wagen ruzie gekregen waarna de passagiers zijn uitgestapt in een bocht aan de Weg naar Zwartberg. De bestuurder reed een eind door, maar keerde en maakte even later een zware klap. Het proces vervolgt op 21 december. De politierechter drong erop aan dat dan zowel de neef als de getuige dan voor de politierechter verschijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer