Getty
Volledig scherm
© Getty

Amerikaanse grand jury identificeert meer dan 300 ‘pedopriesters’ op basis van geheime archieven. Dit zijn de 5 ergste verhalen

BuitenlandTientallen jaren zouden getuigenissen over seksueel misbruik door priesters in Pennsylvania weggeborgen zijn in geheime archieven van de Kerk. Tot een rapport van een grand jury deze week de doos van Pandora opentrok en maar liefst 301 ‘pedopriesters’ identificeerde in 6 van de 8 bisdommen van de Amerikaanse staat. Ze zouden samen meer dan 1.000 slachtoffers gemaakt hebben. Dit zijn 5 van de ergste verhalen uit het rapport.

65 reacties

  • Tineke Jansen

    6 jaar geleden
    Orale seks? Jullie bedoelen orale verkrachting? Terminologie aanpassen, aub.
  • Ignace Offermans Udon Thani

    6 jaar geleden
    Jezus leefde sober, eiste van niemand het celibaat ! Petrus, eerste paus, was gewoon getrouwd ! Paulus wenste de ongetrouwde status, maar eiste het van niemand ! Uiteindelijk was het pas paus Gregorius VII die het celibaat verplichtte in de elfde eeuw na Christus. Het celibaat is m.i. de belangrijkste oorzaak van het misbruik.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Ik denk er hetzelfde over als Jean-Pierre Vercruysse: waarom hoor je (bijna) nooit over zo'n schandalen bij protestantse dominees?
  • luc vanderlinden

    6 jaar geleden
    Schaamte en spijt dat is toch wel het minste van het minste voor het instituut kerk. Achter de schermen blijkbaar kinderen verkrachten en wat nog allemaal misschien en tegelijkertijd op het toneel vele vormen van volwassen sexualiteit veroordelen. Wat een minachting ook voor die honderden miljoenen mensen die in hun God geloven.
  • Alfons Hendrickx

    6 jaar geleden
    haal overal het geloof uit de politiek geloof was vroeger een macht nu telt democratie en de paus is verantwoordelijk voor zen gelovigen dus ontslag en boetes betalen en zij die geloven moeten er maar voor betalen