Luciano Benetton (83) staat aan het hoofd van de wereldberoemde miljardairsfamilie.
Volledig scherm
Luciano Benetton (83) staat aan het hoofd van de wereldberoemde miljardairsfamilie. © Reuters/EPA

Brugramp Genua kost steenrijke kledingfamilie Benetton miljarden én imago: "Schaam je voor je winst"

De instorting van de verkeersbrug bij Genua raakt de wereldberoemde kledingfamilie Benetton flink in de portemonnee. Zij is de belangrijkste aandeelhouder van infrastructuurconcern Atlantia, het moederbedrijf achter de Italiaanse beheerder van de Morandibrug, Autostrade per l'Italia. 

86 reacties

  • Dave Florizone

    6 jaar geleden
    Dit kost de familie Benetton helemaal niks, momenteel zijn hun aandelen in waarde flink gezakt maar zolang zij deze niet verkopen kan het momentele verlies teruggewonnen worden door eventuele stijging van het aandeel.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Ze hebben erom gevraagd.
  • Luc Brouckaert

    6 jaar geleden
    Inspectie zal dit nooit kunnen voorkomen. Niet alles is zichtbaar. Er zij onnoemelijk veel factoren die hierbij een rol kunnen spelen. Denk hierbij aan bv. een afwijkende water/cement factor van de beton destijds, het verdichten van de beton, de wapening die kan verschuiven bij de stort, de krimp tijdens het drogen die voor scheurtjes kan zorgen, erosie van de bewapening enz. enz.
  • Anne-Marie Caluwaert

    6 jaar geleden
    Alles moet zo goed koop alles moet maximaal winst opbrengen... waarom worden deze wegen - bruggen verkocht door de staat? Om de zelfde redenen waarom de pensioenen gekipt worden en private pensioenfondsen ingeschakeld worden. Om maar over ziekenzorg te zwijgen...Gewoon om miljoenen te besparen... want dat maakt Europa groot... besparen omdat de grootste multinationals er hun winsten kunnen veilig stellen... het gepeupel is alleen maar gevraagd om belastingen en tol te betalen...
  • Patrick De pauw

    6 jaar geleden
    @ Emiels Warterslagers of weet ik veel Beneton heeft die brug betaald en biet zelfgebouwd het onderhoud ligt inde handen van de wegenbouwers !!!