Actievoerders met maskers die de Australische premier Malcolm Turnbull (links) en Adani-baas  Gautam Adani voorstellen, voeren actie voor het Australische parlement in hoofdstad Canberra. Foto uit 2017.
Volledig scherm
Actievoerders met maskers die de Australische premier Malcolm Turnbull (links) en Adani-baas Gautam Adani voorstellen, voeren actie voor het Australische parlement in hoofdstad Canberra. Foto uit 2017. © EPA

Ondanks milieuschade voor Great Barrier Reef: rechter wijst bezwaren voor enorme koolmijn af

Een Australische rechter heeft de bezwaren van inheemse bevolkingsgroepen tegen de ontwikkeling van de omstreden Carmichael-kolenmijn afgewezen. Met het wegnemen van een van de laatste wettelijke hobbels ligt de weg nu open voor het Indiase conglomeraat Adani Enterprises.

13 reacties

  • mich lee

    6 jaar geleden
    Green Peace is één van de meest hypocriete organisaties die er zijn. Jammer dat jongeren in hun verhaaltjes blijven trappen en zich inspannen voor zo'n organisatie. Elke week van Luxemburg naar Amsterdam met het vliegtuig, niet de hogesnelheidstrein. Als dat uitlekt kan het ineens wel met de ecologischere trein. Omdat het uitlekte, anders was er waarschijnlijk nog niets veranderd. Luister naar mijn woorden, en kijk niet naar mijn daden.
  • Rania Desaegher

    6 jaar geleden
    Dat het Reef vooral wordt bedreigd door koraaletende zeesterren wordt hier verzwegen, waarom? Niet politiek correct genoeg? Informeer jullie mensen .
  • caius lepidus

    6 jaar geleden
    kunnen ze deze rechters niet vervolgen wegens ernstig verzuim ,of misdaad tegen de mensheid ????????
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    Ik dacht dat rechters alleen hier wereldvreemd waren, niet dus.
  • Walter Lippens

    6 jaar geleden
    Een rechter met gezond verstand. Kunnen we hier ook gebruiken.