Sproeiverbod wordt overal opgeheven, code oranje voor droogte blijft wel behouden

SproeiverbodHet sproeiverbod wordt in alle provincies opgeheven, al blijft code oranje voor droogte wel gelden in heel Vlaanderen. Dat hebben de verschillende provinciegouverneurs op advies van de Droogtecommissie beslist.

41 reacties

  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    ik heb altijd kunnen blijven sproeien met mijn regenput. Het is mijn investering dus ik gebruikt die hoe ik dat wil en ik wil gerust een gas boete riskeren! De ambtenaar in kwestie zal dan een factuur van mij ontvangen van 100 000 euro voor genotsderving van mijn investering aangezien deze regeltjes niet bestonden ten tijde van de verplichte installatie van mijn regenput. Ik help de natuur met sproeien want dode planten zetten geen CO2 om in zuurstof!
  • guy vermeulen

    6 jaar geleden
    was nooit gestopt met sproeien ,enz.... ik betaal er voor !
  • Guy Mathys

    6 jaar geleden
    Door lekken in het Vlaamse waterleidingnet gaat er elke dag 180 miljoen liter drinkwater verloren. Dat zegt Vlaams Parlementslid Rob Beenders (SP.A) op basis van een rapport van Aquaflanders, de koepelorganisatie voor Vlaamse water- en rioleringsbedrijven. Het verlies loopt op tot een virtuele waarde van 280 miljoen euro per jaar.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Welk sproeiverbod? Ik heb mijn gazon dagelijks gesproeid. De Belgische overheid kan de pot op met haar belachelijke betuttelingen.
  • Frits Vandenberge

    6 jaar geleden
    @ Marc Werbrouck: je hebt 200% gelijk. Men moet echt een idiote egoïst zijn om de richtlijnen van de overheid van de afgelopen weken niet op te volgen. De natuur herstelt zich wel. OK dat je nu regenwater gebruikt maar put- en leidingwater en rivieren zijn nog lang niet op peil. Het moet nog weken regenen. Kijk eens 5 cm onder de grond in de tuin: nog puur zand.