Photo News/Leye
Volledig scherm
© Photo News/Leye

650.000 boetes uitgestuurd in één week: callcenter verkeersboetes overbelast

BinnenlandHet callcenter dat vragen over verkeersboetes behandelt, is overbelast. De medewerkers van de helpdesk, die door bpost uitgebaat wordt, krijgen normaal ongeveer 4.000 telefoons per dag. De laatste weken is dat aantal toegenomen tot meer dan 7.000, waardoor de wachttijden oplopen tot 15 à 20 minuten. Daardoor kloppen heel wat mensen rechtstreeks bij de politie aan.

44 reacties

  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Ze zullen het nooit afleren de zagers over de verkeersovertredingen volg de wet de verkeerstekens en snelheden die op die plaats van toepassing zijn.Dan hoef je geen boete te betalen.Dat hier iedereen al dertig jaar zijn botten aan die wetten veegt zijn ze vergeten.Het rijgedrag moet veranderen dan pas zal alles veiliger worden.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    @raf peeters: de respectloze mentaliteit en gebrek aan kennis van de wegcode zijn de oorzaken van de heksenketel dat het verkeer is geworden maar de politiek doet enkel aan symptoombestrijding onder het mom van veiligheid om geld uit onze zakken te kloppen en dan liefst nog gesteund door moraalridders die in eigen vel snijden.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Och, het automatische computersysteem sloeg op hol nadat de kinderziektes verholpen werden en klopt nu overuren om de schade in te halen.Enkel in Vlaanderen natuurlijk want in wallonië is een flitspaal een rariteit en controles kennen ze daar niet.Onze stem is maar de helft waard en de boetes betalen we dubbel en dik.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Zijn er 650000 te weinig ,als je vandaag ziet ,tussen haakjes ,ben een echte fervent autoliefhebber,wat er op de weg zit ,hoe men rijdt ,sommige momenten denk ik dat de enige ben die nog op de snelheid let, in de bebouwde kom razen ze je zelfs voorbij in zone 30 of 50,dan denk ik, bestond het beroep maar van politieagent op zelfstandige basis ,was op een jaar stinkend rijk.
  • Rudy Dozie

    6 jaar geleden
    Boete voor dit , boete voor dat , gewoon kassa , kassa , en zo gaan we van een Democratie naar een Dictatuur , en we weten allemaal wat dit teweeg brengt met de tijd !! Maar zolang de moeder staat ' Alexander ' heet , en de slogan '' Verdeel en Heers ' bestaat in de politiek veranderd gewoon niets ….