Een steunpilaar die rond een appartementsblok werd gebouwd, is mogelijk één van de oorzaken van het drama. Door waterinsijpeling zouden er barsten in het beton ontstaan zijn, waardoor de pilaar verzwakte.
Volledig scherm
Een steunpilaar die rond een appartementsblok werd gebouwd, is mogelijk één van de oorzaken van het drama. Door waterinsijpeling zouden er barsten in het beton ontstaan zijn, waardoor de pilaar verzwakte. © REUTERS

Tonen deze foto's oorzaak van ramp in Genua? Steunpilaar lijkt deels weggekapt om rond gebouw te passen

De buurtbewoners van de ingestorte Morandi-brug in het Italiaanse Genua zijn woedend. Zij zijn ervan overtuigd dat veiligheidsexperten wisten dat de brug een groot gevaar vormde. Onder de omwonenden wordt er druk gespeculeerd: is een steunpilaar die rond een appartementsblok werd gebouwd, één van de oorzaken van het drama?

84 reacties

  • Erwin De Meyer

    6 jaar geleden
    Je zal er maar wonen met een brug boven je bed.
  • willy zachel

    6 jaar geleden
    Echt doordacht ziet dat er niet uit maar als oorzaak ongeloofwaardig ! Men blijft maar uit de weg gaan dat de oorzaak doodgewoon ouderdom zou kunnen zijn de brug is stokoud en onderhoud bestaat in Italië niet dus.......
  • Erwin Elskens

    6 jaar geleden
    Goed kijken! Pilaar is niet beschadig, wel stuk uit dakgoot gezaagd om het passend te maken!
  • VIVIANE bastenie

    6 jaar geleden
    Nu begint het welles nietes spelletje waar men een zondebok zoekt ,en uiteraard niemand van de betrokkenen zal schuld bekennen ,het zal volgens mij nog jaren duren voor alleer men een schuldige zal aanwijzen of niet natuurlijk .Men zal beginnen met de brug te herstellen ,maar nu is de vraag wie gaat dat betalen?En zeer waarschijnlijk zal men de schuld schuiven op de weer elementen zodat alle betrokkenen buiten schot blijven .In ieder geval zo zou men dat hier in Belgie doen .
  • J. VAN SCHUERBEECK

    6 jaar geleden
    Waar heeft men die onzin gevonden. Die pilaar mankeert niks.