Mustapha Awad zou zich engageren voor de Palestijnse zaak.
Volledig scherm
Mustapha Awad zou zich engageren voor de Palestijnse zaak. © AFP

Belgische artiest van Palestijnse afkomst aangehouden in Israël

Een Belgische artiest van Palestijnse afkomst is op 19 juli door de Israëlische autoriteiten gearresteerd toen hij naar de Palestijnse bezette gebieden wou reizen. "Mijn cliënt is aan een grenspost opgepakt wegens lidmaatschap van een terreurorganisatie, wat hij met klem ontkent", zei zijn advocate, meester Callewaert. 

11 reacties

  • Paul Gybels

    6 jaar geleden
    Niet alleen Israël beschouwt het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina als een terroristische organisatie, zoals dit artikel lijkt te suggereren. Het Volksfront staat op de lijst van terroristische organisaties zowel van de Verenigde Staten als van de Europese Unie (Wikipedia).
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Je mag alleen Palestina binnen via Israël. En de bezetter heeft altijd ongelijk en mensen die bezet worden hebben het recht om hun bezetting te bekampen.
  • eric maier

    6 jaar geleden
    De Israelis zullen wel bewijzen hebben die de man al die jaren al geseind hebben gehouden. De basis zal wel op 20j leeftijd liggen, hij zal niet zomaar gevlucht zijn destijds. Dat hij in 2010 aansluiting heeft bij die organisatie is een veeg teken omdat ze gelinkt is aan terroristische groeperingen. Als je vluchteling bent, lijkt me het niet dat je zomaar teruggaat voor op een gitaar te tokkelen.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Met mogelijke terroristen kan men niet voorzichtig genoeg zijn. Dat heeft ons land al mer scha en schanden moeten ondervinden.
  • Marc Saerens

    6 jaar geleden
    Dat is gewoon miserie zoeken om naam te verwerven...……. Hij was in België maar ging naar Palestina, via Israël. Dat is niet slim ...……