REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Ratingbureaus verlagen Turkse kredietwaardigheid

De Amerikaanse kredietbeoordelaars Standard & Poor's (S&P) en Moody's hebben hun rating van Turkije vrijdag verlaagd. Het Britse Fitch neemt nog geen ratingbeslissing maar geeft wel te kennen dat de maatregelen van de regering van Recep Tayyip Erdogan na de val van de Turkse lira "ontoereikend" zijn.

5 reacties

  • Daisy Vanreet

    6 jaar geleden
    Weer een gelegenheid voor de financiele sector om spaargeld in bodemloze putten te dumpen.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Wil dat zeggen dat er een "kredietwaardigheid" wàs, dan ? We gaan het binnenkort eens aan Quatar vragen. De mevrouw Leemans uit de zandcontreien. Welke deurwaarder gaan we afvaardigen, ten huize van de grote leider ? Trump ?
  • Gert De Vries

    6 jaar geleden
    Ik heb er toch van genoten dat Wall Street de voorbije week in het rood gegaan is mede door de acties ondernomen door Erdogan en dit omdat ik niet akkoord ben met Trump's werkwijze van inmenging overal. Dat de Amerikaanse kredietbeoordelaars Standard & Poor’s (S&P) en Moody’s hun rating van Turkije vrijdag verlaagd hebben, is niet verwonderlijk. Soms verlagen ze niet wat ze wel moeten verlagen en omgekeerd, heeft de geschiedenis ons reeds geleerd
  • Danny Govaerts

    6 jaar geleden
    Benieuwd wat Erdogan zijn antwoord hier is,,, Dan maken we toch meer geld zelf. Of dan gaan we wel lenen bij de Arabieren . Of gaat alla het oplossen.
  • Mike Ceulemans

    6 jaar geleden
    Turkije kon de rest van de wereld niet overtuigen dat het de gemaakte schulden snel, eerlijk en volledig gaat terugbetalen. Erdogan zou beter zijn potsierlijk paleis dat bijna een half miljard euro heeft gekost, beter verkopen. Het was beter zelfs nooit gebouwd. Zijn eigen bevolking ziet af terwijl zijn fortuinen veilig zitten in het buitenland. De schoonzoon is een compleet onervaren minister van economie, een overbetaalde handpop van Erdogan.