Slachtoffers geëerd met lang applaus tijdens staatsbegrafenis, dodentol loopt op tot 42

ramp GenuaBij de staatsbegrafenis van de slachtoffers van de ingestorte snelwegbrug nabij Genua werd langdurig geapplaudisseerd als eerbetoon aan de overledenen. De reddingswerkers hebben het laatste lichaam geborgen dat onder het puin van ingestorte snelwegbrug in Genua zat. Dat brengt de dodentol op 42, zo hebben ze gemeld aan het Italiaanse persagentschap Ansa. Vannacht werden nog drie lichamen van een gezin gevonden, terwijl in de voormiddag nog de vondst werd gemeld van een Italiaanse man. 

31 reacties

  • Albert Hendrix

    6 jaar geleden
    Wat hebben die mensen nu aan een applaus ?De schuldigen in den bak draaien voor massa moord dat moet er gebeuren maar het zijn er mee geld en die komen daar mee weg
  • Peter Lievens

    6 jaar geleden
    Moest het viaduct van Vilvoorde instorten en mijn naasten laten daar het leven dan zou ik nooit toelaten dat zij zo een wangedrocht van een ‘staatsbegrafenis’ krijgen. Een rouwcircus in paleis 7 op de Heysel met een internationale persmeute en een hoop mediageile politici op de eerste rij en de zaal gevuld met beertjesleggers en kaarjesbranders die beginnen applaudisseren zoals het volk dat doet op charters van lagekostenmaatschappijen als het vliegtuig veilig geland is. Nee,bah!
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    marie-claire de bosscher, en waar is de ingetogenheid? Straks gaat men ook nog huppelen zoals men doet op een festival of bij voetbal. Applaus is voor waardering, goedkeuring of bewondering. Het is een nieuwe trend, meer niet.
  • Denis Hermans

    6 jaar geleden
    @Philippe Dierickx : als ik de lijst met premiers bekijk op Wikipedia lijkt uw bewering omtrent de socialistische regeringen toch niet echt te kloppen .Meest gekend omtrent zijn corruptie was overigens Berlusconi en die zou ik nu niet echt links durven noemen...
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Erg dat zoiets gebeurd. Maar hoe groter de groep slachtoffers en hoe aparter de oorzaak hoe meer show er wordt verkocht. Intussen sterven er in België alleen al 480 mensen per jaar in het verkeer.